Profesorul Iohannis, comandant instructor de pionieri: Era interesat de „formarea sentimentelor patriotice la elevi”

Profesorul de fizică Klaus Werner Iohannis, obținea, în urmă cu 29 de ani, la Școala din Agnita, statutul de profesor definitiv. S-a întâmplat la 11 iunie 1987, cu două zile înainte de a împlini 28 de ani. Pentru aceasta, Inspectoratul Școlar Sibiu a desemnat un profesor metodist care să inspecteze și să stabilească dacă viitorul președinte merită să promoveze examenul de definitivat.

22 iun. 2016, 11:32
Profesorul Iohannis, comandant instructor de pionieri: Era interesat de „formarea sentimentelor patriotice la elevi”

Cea în fața căreia a tremurat acum 29 de ani cel mai puternic om politic din România de astăzi este profesoara de fizică Ana Maria Bucuță de la Liceul Textil ”7 Noiembrie”, potrivit libertatea.ro. Profesoara Bucuță  și-a notat atent tot ce s-a întâmplat la orele respective și la data de 11 iunie 1987, cu doar câteva zile înainte de vacanță, a întocmit procesul verbal prin care i-a acordat nota maximă, 10.

Iohannis a fost inspectat la clasele a VI –a, a VII- a și a VIII –a. El și-a ales să discute despre aparatul de fotografiat, despre căldura latentă și despre utilizarea microscopului.

Tovarășul profesor s-a evidențiat prin interesul pentru realizarea unei concepții materialist dialectice despre lume și viață la elevi. Este interesat de formarea sentimentelor patriotice la elevi, subliniind realizările științifice și tehnice din țara noastră„, nota profesoara Bucuţă, în urmă cu 29 de ani.

A cântărit la acordarea notei și faptul că tovarășul profesor Iohannis ocupa deja prima funcție politică fiind comandant instructor de pionieri. Tot actualul președinte conducea un cerc de electronică și unul de factură militară fiind comandant PTAP (Pregătirea Tinerilor pentru Apărarea Patriei).

După orice inspecție era nevoie și de oarece recomandări, și primului om al statului i s-au făcut câteva.

CITEŞTE ŞI: Procesul lui Klaus Iohannis pentru casa pierdută în instanţă a fost amânat