Profiler român care a lucrat cu FBI: „cazul Caracal”, explicat în versiune canadiană

Mihaela Brooks, profiler român stabilit în Canada, care a lucrat cu FBI și care a realizat şi ancheta paralelă a morţii Mădălinei Manole, a relatat sambata seara la Antena 3 un caz american tras la indigo cu cazul Caracal, caz în care și după 14 ani experții se contrazic pe marginea arderii unei fete într-un butoi.

01 sept. 2019, 07:35
Profiler român care a lucrat cu FBI: „cazul Caracal”, explicat în versiune canadiană

Efectiv, este cazul Caracal în versiune americană. Sunt foarte multe asemănări. Cazul a fost în 2005, în Winsconsin: o fotografă în vârstă de 25 de ani a fost violată, ucisă și apoi incinerată într-un butoi. Cazul e dezbătut și acum, chiar dacă presupusul criminal execută închisoarea pe viață.

Asemănarea și ceea ce a stârnit interesul acestui caz este faptul ca experții care au fost la caz au încercat să explice cum a fost incinerată victima. Tot așa, am avut o încinerare într-un butoi. Iar aici a fost o luptă între experți. Au adus experți din FBI, pe cei mai mari experți, să stabilească dacă resturile aparțin fetei.

Chiar dacă suspectul este la închisoare, cercetările continuă, iar avocații criminalului încearcă să se facă alte cercetări, informează stiripesurse.ro.

Cazul este asemănător cu cel al Alexandrei, care ar fi fost arsă într-un butoi.  Comparația cu Caracal este că acel butoi a fost pus pe niște pirostrii. Nu s-a găsit niciun ADN de oase. Singura dovadă de ADN a fost o rămășiță de glonț în garaj.  

El e numit și ‘idiotul savant’. Experții se întreabă cum a putut arde corpul în 5 ore. A adăugat și cauciucuri. La Caracal avem cartonul acela bitumat și unii experți și de aici (…) care au vreo 40 de ani de experiență în astfel de incendii şi au avut de-a face cu cadavre arse, cu oase și ce m-a surprins la Caracal și ce-a zis expertul este că oasele mici calcinate absorb ceea ce este în jurul lor, materialelele cu care vin în contact. La Caracal nu avem nimic din cartonul acela bitumat pe ele, informează stiripesurse.ro.

Un mare semn de întrebare pentru care am cerut si parerea unor experti din alte tari in medicina legala, este cum a putut sa arda Dinca fetele intr-un butoi.

In cazul american, butoiul a fost fara fund, pus direct pe sol. Cadavrul a fost la flacara directa. Dinca a zis ca focul a fost dedesubt, şi că victima nu a fost in contact direct cu flacara. Ce stim la o incinerare este ca in functie de greutate si pozitia corpului avem un anumit tip de ardere. Primele oase in contact cu un metal fierbinte erau picioarele iar ultima, craniul. 


loading...