PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Ploile, lapoviţa şi ninsoare revin din weekend

Prognoză meteo. Vremea se va încălzi față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării și va fi în general frumoasă. Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 17:22
PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Ploile, lapoviţa şi ninsoare revin din weekend

PROGNOZĂ METEO JOI

Vremea se va încălzi față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării și va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea în regiunile estice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile
maxime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade. În zonele joase de relief, noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

București: Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre 2 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vreme caldă în toată ţara. Posibile ploi şi precipitaţii mixte miercuri dimineaţă

PROGNOZĂ METEO VINERI

Vremea va continua să se încălzească și va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul și estul țării, unde mai ales în a
doua parte a zilei și noaptea pe arii restrânse va ploua slab. Spre sfârșitul intervalului, la altitudini mari, în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: ALERTĂ METEO: Răcire accentuată a vremii, vânt, lapoviţă şi ninsoare la sfârşitul săptămânii

București: Vremea va continua să se încălzească ușor și va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…8 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZĂ METEO SÂMBĂTĂ

Cerul se va înnora treptat, iar aria precipitațiilor se va extinde, îndeosebi după orele amiezii, astfel încât acestea se vor semnala în nord-vest, nord, centru și est și izolat în restul țării. La început va ploua, dar în partea a doua a intervalului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, local în Transilvania, Maramureș și Moldova. Izolat vor fi condiții pentru descărcări electrice. La munte ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în Moldova, Muntenia, Crișana și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită. Valorile termice vor fi în scădere în regiunile vestice, nordice și centrale, dar se vor menține mult mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei în sud și sud-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 21 de grade, iar cele minime, în general, între -3 și 6 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme schimbătoare până la Paşte 2020. Cum va fi de Florii

București: Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar ce cea minimă de 3…5 grade.

PROGNOZĂ METEO DUMINICĂ

Vremea se va răci accentuat și va fi în general închisă, temporar cu precipitații pe arii extinse. Ziua, acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în nord-vest, nord, centru și est și vor predomina ploile în rest, însă noaptea se vor transforma în ninsoare în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi mai ales ninsori. Pe arii restrânse se vor acumula cantități mai însemnate de precipitații. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu vitezele cele mai mari în sud-est și pe crestele montane, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 10 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -9 grade.

București: Vremea se va răci accentuat și va fi în general închisă. Se vor semnala precipitații ziua mai ales sub formă de ploaie, dar cu o probabilitate ridicată de transformare în lapoviță și ninsoare noaptea. Vântul va avea temporar intensificări. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Săptămâna viitoare, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu precădere în primele două zile, când și probabilitatea de apariție a precipitaților va fi ridicată.

București. Vremea va fi deosebit de rece, cu precădere în primele două zile din interval când și probabilitatea de precipitații va fi ridicată.