PROGNOZA METEO 19 ianuarie. Frig şi vânt în următoarele zile, minimele scad până la minus 15 grade Celsius

Vântul va accentua senzaţia de frig în următoarele zile şi chiar la Bucureşti vom avea joi şi vineri rafale de 35-45 km/oră.

18 ian. 2022, 19:33
PROGNOZA METEO 19 ianuarie. Frig şi vânt în următoarele zile, minimele scad până la minus 15 grade Celsius

PROGNOZA METEO 19 ianuarie. Miercuri, în timpul zilei, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea zonelor, însă noaptea va fi rece, local geroasă în centru, vest, nord-vest şi în dealurile din sudul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -15 și -3 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi parţial noros în nord-est şi variabil în restul teritoriului. Izolat vor fi posibile ninsori slabe, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, în special noaptea, pe crestele Carpaţilor Orientali și Meridionali, iar temporar cu viteze de 50…55 km/h şi în regiunile estice, cu precădere pe litoral. Pe arii restrânse în zonele joase, îndeosebi spre dimineață în nord-vestul teritoriului se va forma ceaţă, asociată izolat cu burniţă ce va depune polei.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea se va încălzi semnificativ în jumătatea de sud-est a ţării, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior; astfel, temperaturile maxime vor fi de la -1…2 grade în extremitatea vest-nord-vestică şi zonele depresionare unde norii joşi şi ceaţa vor fi local persistente în prima parte a zilei până la 10…12 grade în Oltenia, Muntenia şi dealurile Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. Din orele după-amiezii nebulozitatea va cuprinde treptat regiunile intracarpatice unde aria precipitaţiilor -ninsori şi lapoviţă- se va extinde.

În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, mixte în cursul nopţii. Pe suprafeţe mici, cu probabilitate mai ridicată în vest-nord-vest vor fi depuneri de polei. La munte va ninge, iar la altitudini mari vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief din nord-vest şi centru, izolat cu 55…60 km/h, viscolind trecător ninsoarea, dar local şi în restul teritoriului, în general cu viteze de 45…50 km/h.

La București, joi, după o dimineaţă relativ rece, vremea se va încălzi semnificativ față de intervalul precedent, astfel că maxima termică va fi de 8…10 grade, iar minima de -3…0 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări, cu 35…45 km/h, îndeosebi pe parcursul zilei.

Citeşte şi Locul din România unde temperatura resimţită a fost de – 42 de grade Celsius

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va intra într-un proces de răcire, iar noaptea local va fi ger. Vor fi înnorări în general persistente în nord-vest, în centru şi în zonele montane şi submontane unde local va ninge slab; în restul ţării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai în nordul Moldovei şi în Banat vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla tare în zona montană, cu rafale de 80…100 km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită şi se va intensifica local şi temporar şi în sud, în centru şi nord-est, în general cu viteze de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime între -14 și -3 grade. Izolat se va forma ceaţă cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, vineri, vremea se va răci accentuat; temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă -9…-6 grade, iar rafalele de vânt, de 35…45 km/h, vor amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi temporar noaptea.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. Scad temperaturile, vine iarnă siberiană

Sâmbătă, în ţară, vremea va fi rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros în vest, în nord şi în centru unde temporar va ninge în general slab. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi probabilitate redusă de precipitaţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, unde pe creste zăpada va fi viscolită şi local în sud-vest, centru şi nord-est, dar şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime între -14 și -4 grade. Izolat se va forma ceaţă cu depunere de chiciură.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi rece; temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai scăzută în zona periurbană, în jurul a -9 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat, transmite ANM.