Prosperi la Adevărul, Halpert şi Corneţeanu şchiopătează prin „Virtual” pe banii unui mogul din imobiliare

Odinioară șefii uneia dintre marile publicații din România, susținută financiar de magnatul Dinu Patriciu, jurnalistul Adrian Halpert și managerul lui Patriciu, Răzvan Cornețeanu, se străduiesc azi să prospere cu o marcă crescută de jurnalistul Tiberiu Lovin, scrie obiectiv.info. Adrian Halpert şi Răzvan Cornețeanu au asistat deja la înlăturarea din firmă, pentru „mărunțiș", a lui Lovin și l-au pus la masă pe omul de afaceri Liviu Tudor, unul dintre foștii „îmbogățiți" de la Bancorex.

RomaniaTV.net
28 oct. 2014, 09:30
Prosperi la Adevărul, Halpert şi Corneţeanu şchiopătează prin „Virtual” pe banii unui mogul din imobiliare

Pagina de Internet „Reporter Virtual” a fost înființată în urmă cu 7 ani și a trăit și crescut în audiență și accesări grație muncii și inspirației ziaristului Tiberiu Andrei, mai cunoscut sub numele de Tiberiu Lovin. Dorindu-și să dezvolte site-ul, dar și afacerea, Tiberiu a bătut palma, în 2012, cu Răzvan Cornețeanu, fost mare om de presă pe când gestiona la Adevărul milioanele lui Patriciu. Cornețeanu l-a convins pe Lovin să treacă „Reporterul” pe o firmă de-a sa din Chitila, SC Dinamica Goiania SRL, alături de care a adus doi cunoscuți ziariști – Adrian Halpert și Laurențiu Ciocăzanu. Ei conduseseră editorial, până de curând, tot „Adevărul” lui Patriciu, dar de la înălțimea unor salarii considerabile, cu mult mai multe zerouri decât ale ziariștilor din subordine.

Lovin a acceptat târgul, astfel că jurnaliștii Halpert și Ciocăzanu aveau, în urmă cu doi ani, câte 19% din firmă, Răzvan Cornețeanu 31% iar Lovin a rămas cu 29%. Restul de 2% a rămas în posesia unei colaboratoare a lui Cornețeanu.

Afacerea nu a mers însă prea bine. Plata chiriei sediului de pe Calea Victoriei a creat o adevărată gaură în bugetul firmei, iar numele „Reporter Virtual” a „vândut” publicitate mult sub așteptările lui Halpert, Ciocăzanu sau Lovin. Chiar și Cornețeanu a înțeles că talentul de a vinde (spațiu publicitar, în cazul de față) nu poate aduce decât rezultate jalnice, prin comparație, la un titlu precum „Reporter Virtual”, în comparație cu „era Adevărul”.

Astfel că, la sfârșitul anului trecut, lupul Cornețeanu i-a dat o lecție de capitalism sălbatic prea-naivului Lovin, căruia i-a cumpărat acțiuni la un preț de șapte ori mai mic decât le-a vândut el însuși, chiar în aceeași zi.

Chiar sub ochii lui Halpert și Ciocăzanu, Cornețeanu a cumpărat acțiunile lui Lovin (29%) cu 10.700 de euro, apoi a vândut doar 20% din acțiuni cu de cinci ori mai mulți bani. Astfel, Lovin s-a despărțit de „copilul” său după o tranzacție „à la Caritas”, în cursul căreia și-a vândut acțiunile cu numai 370 euro/bucata, în aceeași zi în care asociatul său le-a revândut, practic, cu 2.500 de euro/acțiune, de aproape șapte ori mai scump firmei controlată de un om de afaceri puternic, dar discret.

„Mogulul media” care i-a luat locul lui Lovin în firmă, unde deține, deocamdată, doar 20% din acțiuni, i-a scăpat pe Halpert și pe Ciocăzanu de grija chiriei pentru birou, oferindu-le un spațiu în anasamblul West Gate, pe care îl deține în cartierul Militari. Vorbim aici despre controversatul om de afaceri Liviu Tudor, dispărut, de aproape zece ani, din atenţia presei, dar considerat un apropiat la lui Viorel Hrebenciuc și Mugur Isărescu. 

CITESTE TOT ARTICOLUL pe obiectiv.info 


loading...
Partenerii noștri