Protest în Capitală: Angajaţii din instituţiile de mediu au cerut mărirea salariilor

Membri ai Federaţiei Naţionale de Mediu Ecologistul, ce reprezintă angajaţii din instituţiile de mediu, au pichetat, marţi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) şi Ministerul Muncii, cerând majoarearea salariilor şi arătând că au ajuns să încaseze salariul minim pe economie.

18 aug. 2015, 13:05
Protest în Capitală: Angajaţii din instituţiile de mediu au cerut mărirea salariilor

Aproximativ 100 de persoane, reprezentând angajaţi din instituţii precum Ministerul Mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, au participat la pichetele de la Ministerul Mediului şi Ministerul Muncii, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a explicat că angajaţii din instituţiile de mediu sunt nemulţumiţi din cauză că nu s-a aplicat Legea salarizării în vigoare din 2010, ce prevedea creşteri anuale ale salariilor tuturor bugetarilor. Astfel, salariile lor au stagnat, ajungând în timp la valorea salariului minim pe economie, singura care a crescut, la 1.050 de lei brut, respectiv 777 de lei net.

Petru Dandea a precizat că jumătate din angajaţii în instituţiile de mediu câştigă salariul minim pe economie. În plus, ei sunt nemulţumiţi că nu se regăsesc în proiectul noii Legi a salarizării elaborate de Ministerului Mincii.

Sindicaliştii din instituţiile de mediu se gândesc să continue protestele, ameninţând inclusiv că angajaţii din agenţiile pentru protecţia mediului nu vor mai elibera autorizaţiile şi avizele ce le sunt solicitate.