Protest topless la uşa lui Dominique Strauss-Kahn

Mai multe domnişoare din Ucraina au mers la Paris pentru a protesta faţă de presupusele infracţiuni sexuale ale fostului şef al FMI. Dominique Strausse Khan a fost cercetat în ultimele luni pentru două tentative de viol, însă, nu a fost demarată nicio anchetă penală împotriva sa.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 16:36
Protest topless la uşa lui Dominique Strauss-Kahn

Cele trei activiste îmbrăcate în menajere s-au prezentat la uşa lui Dominique Strauss-Kahn cu găleţi cu apă pentru a spăla scările clădirii unde locuieşte acesta. Acum două luni, un tribunal din New York a renunţat la acuzaţiile de viol împotriva lui DSK. Acesta fusese acuzat de tentativă de viol asupra unei cameriste de culoare, însă, procuratura a spus că martorul nu este credibil.

„Am venit în faţa locuinţei lui DSK să-i spunem că nimeni nu se poate purta aşa. Credem că în Franţa, dacă un bărbat are bani, dacă are putere, legea nu i se aplică. Am venit din Ucraina în Franţa pentru a le sprijini pe femeile de aici, să le spunem că suntem alături de ele şi că vom lupta împotriva unor nebuni precum DSK”, a spus una dintre protestatare, Inna Shevchenko.

Fostul şef al FMI este vizat ca martor în ancheta demarată de Procuratura franceză pentru investigarea acuzaţiilor de prostituţie desfăşurată la Hotelul Carlton din Lille. Una dintre damele de companie a declarat că DSK a avut relaţii sexuale cu ea când era încă minoră. Dominique Strausse Khane a mai fost cercetat pentru tentativă de viol asupra jurnalistei Tristane Banon, însă, procuratura de la Paris nu a demarat o anchetă pentru că faptele se prescriseseră deja.

„Vrem să arătm, să atragem tuturor atenţia că femeile trebuie să fie sexy, frumoase, dar acest lucru nu înseamnă că o persoană le poate cumpăra sau le poate folosi. De aceea ne-am îmbrăcat aşa, de aceea protestăm topless pentru a arăta că femeile iau atitudine”, a mai spus Inna Shevchenko.