Raed Arafat: „Pot fi demis oricând. Se fac presiuni să fiu dat jos”

Şeful DSU, personaj care concurează cu liderii sindicali în ceea ce priveşte longevitatea în funcţie, ar putea fi demis după Sărbători.

27 dec. 2021, 16:12
Raed Arafat: „Pot fi demis oricând. Se fac presiuni să fiu dat jos”

Invitat al medicului Lucian Duță în podcastul EVZ Play de luni,  șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit deschis despre posibilitatea de a fi demis din funcție, dar și despre cei care pot lua o astfel de decizie. Oficialul recunoaște că poate fi demis în orice moment de către Guvern, iar dacă se va întâmpla acest lucru, nu se va opune.

Raed Arafat: „Certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia. La colindat, cu mască, iar la bunici doar testaţi”
„Se fac presiuni să fiu dat jos. Nu sunt o persoană comodă. Când ți se spune să părăsești o echipă, ți se pare. Dar acesta este un lucru pe care poate să îl facă orice guvern pentru că este doar o poziție. Pot fi demis oricând. Nu mă poate demite decât premierul”, a spus Raed Arafat.

Chestionat de moderator dacă crede că se mai bucură de susținerea populară din vremea președintelui Băsescu, când lumea a ieșit în stradă pentru a-l apăra, demnitarul a mărturist că se îndoiește de acest lucru.

Raed Arafat: Nu am de gând să intru în politică

Raed Arafat a oferit răspunsul la o altă chestiune de interes public. Acesta a confirmat că nu are de gând să intre în politică. Nu am de gând să intru în politică.

Raed Arafat, despre posibila demitere: „Dacă deranjează şeful DSU, o soluţie poate fi schimbarea şefului, nu să strici sistemul”
Totodată, șeful DSU a subliniat că din cauza presei, mulți au înțeles că el a fost singurul responsabil pentru deciziile controversate, când de fapt, deciziile au fost luate mereu la nivel politic și legislativ. În acest sens a menționat procesul pe care l-a câștigat, dar și faptul că i-a fost frică să nu fie agresat pe stradă din cauza proliferării informațiilor tip fake news.

Arafat: M-am temut că am să fiu agresat

„A fost o campanie extrem de gândită ca decizia să pară a unui singur om. La unele posturi media, de dimineață până seara ”Ce a făcut Arafat”, ”Ce a decis Arafat”. Nu spun că a fost o intenție de a mă expune. Așa a fost tratată problema, în special mediatic. Nici măcar ministrul Sănătății, nici măcar eu și nici prim-ministrul nu au luat o decizie singuri.

Percepția publică este dată de ”manipularea”, îmi pare rău să zic, a media. Cu unul dintre ei am câștigat deja un proces. Am ajuns la faza în care chiar era ceva absurd. Era o îndemnare la ură. Chiar mă gândeam dacă vine cineva să mă agreseze”, a mai spus demnitarul.