Rafila: Boala diareică acută se poate diagnostica dacă proba este recoltată cât mai curând

17 02. 2016, 15:28

Problema e că produsul cultural a fost luat prea târziu, probele de la Pitești au fost negative, dar majoritatea copiilor primiseră antibiotic dacă s-au prezentat în prima instanță„, a spus microbiologul Alexandru Rafila, care a arătat că E.coli nu poate fi depistat în urma administrării de antibiotice.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre cazul copiilor bolnavi din Argeş: Investigaţia epidemiologică, una din căile care au mai rămas

Potrivit acestuia, trei probe au ieșit pozitive cu E.coli, însă la niciunul dintre copii nu s-a descoperit E.coli heteropatogen. Rafila a spus că cele trei probe au fost trimise la Institutul „Cantacuzino”, în ciuda tehnicilor avansate folosite de specialiștii de acolo, care au căutat „tot ce este posibil” tehnic pentru identificare, toate testele fiind negative.

Microbiologul a precizat că este exclusă infecția cu Clostridium difficile.

Consilierul a afirmat că din cei 12 copii cu sindrom hemolitic-uremic, numai 2 au fost vaccinați, unul cu vaccin hexavalent și altul ROR: „Nu este nicio legătură, nu putem lega vaccinarea de apariția aceste afecțiuni la copii„.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: Joi sosesc specialişti ai Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor