Răsturnare de situaţie în cazul fetei de la Vaslui: Martorul MISTERIOS care a fost sunat în timpul violului

Magistratii Curtii de Apel Iasi au admis administrarea probatoriului si astfel, doi martori cheie, Vasile Surleac si Vasile Pintilie vor fi adusi pe 3 noiembrie, la următorul termen, în fata instantei, pentru audieri. De asemenea, magistratii le-au dat posibilitatea inculpatilor să dea declaratii chiar dacă, până acum, toti sapte violatori s-au prevalat de dreptul la tăcere si au vorbit doar apărătorii lor.

RomaniaTV.net
21 oct. 2015, 06:07

Cei doi martori pot face lumină în acest dosar controversat. Declaratiile lor pot determina schimbarea cursului procesului si, totodată, finalizarea dosarului. Martorii care urmează să fie audiati au fost propusi de apărători si în faza cercetării judecătoresti, dar instanta Judecătoriei Vaslui a refuzat audierea lor. Vasile Surleac, desi a fost prezent la orgie, nu a ajuns să întretină raporturi sexuale cu victima, pentru că era băut si, în seara respectivă, a suferit o impotentă temporară. Acesta a fost martor la tot ce s-a întâmplat, dar nu a făcut nimic pentru a opri violul si nici nu a anuntat politia. Celălalt martor, Vasile Pintilie, este cel care a sunat-o pe victimă în momentul în care era siluită de Burada. Fata i-ar fi spus la telefon că este într-o mare belea, dar nu a cerut ajutorul. După ce a dat declaratie în fata politistilor, Pintilie a dispărut din tară si s-a întors după ce apele s-au linistit. De asemenea, magistratii le-au cerut celor sapte inculpati să se gândească dacă vor sau nu să dea declaratii în fata instantei. Astfel, până la următorul termen, cei sapte violatori au timp să se consulte cu avocatii pentru a se decide dacă vor da sau nu declaratii în fata instantei, scrie Vremea Nouă.

Sentinţă AMÂNATĂ în cazul violatorilor din Vaslui VIDEO

Procesul violatorilor din Văleni continuă la Curtea de Apel Iasi. Chiar dacă, după sentinta dictată de către Judecătoria Vaslui, au apărut voci care au sustiut că, la Iasi, procesul se va termina în una sau cel mult două sedinte, acest lucru este contrazis acum de ceea ce se întâmplă la instantă. Astfel, la termenul de ieri, magistratii au decis ca, la termenul următor, stabilit pentru 3 noiembrie, să se ia în discutie adminstrararea probatoriului, să fie audiati doi martori care nu au mai dat declaratii, până acum, în fata instantei si, dacă doresc, cei sapte violatori să fie audiati si ei. Un lucru important în dosar este legat tocmai de audierea celor doi martori, refuzati de instanta vasluiană. Declaratiile acestora pot aduce elemente de noutate în dosar, mai ales că Vasile Surleac este unul dintre cei care a luat parte la orgie dar, din cauza unei impotente temporare indusă de consumul de alcool, acesta nu a mai întretinut raporturi sexuale cu victima. Acesta a vorbit la telefon, cât timp prietenii săi au violat-o pe fată, nu a intervenit în niciun fel să oprească orgia si nici nu a anuntat oamenii legii asa cum ar fi fost normal. Celălalt martor, Vasile Vlad Pintilie, este cel cu care fata se spune că ar fi avut programată o întâlnire. Bărbatul a sunat-o si fata i-ar fi răspuns la telefon. Ar fi spus că este într-o mare belea si apoi convorbirea nu a mai continuat. Administrarea probatoriului face referire la discutarea, pe larg, în sedintă, a probelor care au stat la baza apelului formulat de către apărători, după ce Judecătoria Vaslui a dat verdictul în cazul celor sapte violatori din Văleni. De asemenea, inculpatilor li s-a cerut să se gândească dacă, la următorul termen, vor sau nu să fie audiati de judecători. Rămâne ca, până atunci, violatorii să se sfătuiască cu apărătorii lor si să se decidă ce vor face. „Aceasta este procedura în apel. Motivele apelului au fost scrise, în mare, pe hârtie. La sedinta următoate se vor pune în discutie aceste motive”, a spus avocatul Bogdan Luca. Dacă discutiile legate de motivele apelului fac parte din procedura standard în astfel de situatii, audierea celor doi martori pe care instanta vasluiană a refuzat să-i audieze, aduc un element de noutate în acest dosar.

Cine sunt martorii care vor fi audiati
Vasile Surleac a scăpat să ajungă în boxa acuzatilor deoarece, în seara în care a avut loc oribila faptă, acesta a suferit de impotentă temporară. De fapt, si Vasile Surleac a mers, pe câmp, pentru a lua parte la viol. Din fericire pentru el, era băut bine si nu a reusit să facă nimic victimei. Vasile Surleac a dat declaratii în fata politistilor si, desi nu a miscat un deget pentru a opri violul, a fost lăsat în pace. Nu a mai ajuns nici în fata magistratilor vasluieni pentru declaratii considerându-se, poate, că nu mai poate spune nimic în plus fată de ceea ce a scris în faza de cercetare penală. Celălalt martor care va fi citat să dea declarati instantei iesene este Vasile Vlad Pintilie. Asa cum este scris în rechizitoriul procurorilor, acesta este un martor indirect la viol. A sunat-o pe victimă exact în momentul în care Burada întretinea relatii sexuale cu aceasta. Întrebat de reporterii ziarului Vremea Nouă despre ce îsi aminteste că s-a întâmplat în acea zi, Pintilie a povestit faptul că a sunat-o pe fată la telefon în timp ce aceasta era siluită pe câmp. „Nu părea să aibă probleme. Mi-a răspuns o dată si mi-a spus că este într-o mare dilemă (!?), cam asa ceva. Apoi nu a mai răspuns la telefon. Când am fost chemat la Politie am povestit totul. Un politist mi-a scris declaratia. Eu doar am semnat-o. Am încercat să o citesc, dar nu întelegeam scrisul, probabil că a scris ce-am spus eu. Îmi aduc aminte că mi-a pus în paranteze la cuvântul dilemă, belea, dar să stiti că fata la telefon atunci mi-a zis că este într-o mare dilemă, nu belea cum insista politistul. Apoi am plecat la muncă în Germania si o perioadă n-am stiut nimic. Când m-am întors am aflat că am fost citat cu mandat de aducere”, povesteste Vasile Pintilie. De partea cealaltă, în rechizitoriu se arată faptul că, „în timp ce victima se afla cu inculpatul Silviu Burada în masină, în intervalul orar 20.00-21.00, a fost sunată de către Vasile Pintilie. Fata i-a cerut acestuia ajutorul si i-a spus că a intrat într-o mare belea, dar imediat convorbirea telefonică s-a întrerupt. Ulterior, Pintilie a apelat-o telefonic pe fată, însă, asa cum rezultă din declaratiile acesteia, Silviu Burada a respins apelurile.