Răsturnare de situație în cazul ursului ucis. Prințul din Austria spune că NU l-a împuşcat el pe ursul Arthur

Într-o scrisoare publicată de Kronen Zeitung, prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a reacţionat personal pentru prima dată după scandalul care face încojurul Europei.

07 mai 2021, 20:56
Răsturnare de situație în cazul ursului ucis. Prințul din Austria spune că NU l-a împuşcat el pe ursul Arthur

Răsturnare de situație în cazul uciderii ursului Arthur. În urma cu puțin timp a apărut și o reacție a Prințului Emanuel von und zu Liechtenstein. Presa austriacă îl citează și spune că prințul a declarat că nu l-a împușcat el pe ursul Arthur și ar avea și probe în acest sens.

Citeşte şi: Uciderea ursului Arthur. Poziţia Casei Regale de Liechtenstein

Într-o scrisoare publicată de Kronen Zeitung, prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a reacţionat personal pentru prima dată: “După ce un urs a atacat mai multe aşezări, autorităţile române l-au declarat periculos şi au permis împuşcarea sa. Mi-am procurat o autorizaţie legală de la forurile competente”.

Arthur nu era cel mai mare urs. Unde se află Lache, „regele urșilor din Europa”

“Am ucis animalul problemă la 250 de metri de casele dintr-un sat”, se mai arată în scrisoarea prinţului, care spune că nu era vorba despre ursul Arthur şi că are imagini care să probeze acest lucru.

Prinţul a asigurat autorităţile că va coopera în anchetă şi şi-a cerut scuze pentru că “s-a creat o impresie falsă care a rănit sentimentele multor persoane”. El insistă asupra faptului că animalul împuşcat era periculos.

 

Ministrul Mediului, acuzat că unchiul său ar fi organizat partida de vânătoare în care a fost ucis ursul Arthur

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă, după ce a fost acuzat că unchiul său ar fi organizat partida de vânătoare în care a fost ucis ursul Arthur, că ”este cea mai mare minciună” pe care a auzit-o. ”Este absolut inadmisibil ca o speculaţie subiectivă să fie prezentată ca adevăr absolut”, a transmis Tanczos Barna.

”Am constatat cu surprindere că mai multe portaluri web au publicat, în cursul zilei de ieri şi astăzi, informaţia conform căreia un cetăţean din judeţul Covasna, preşedintele unei asociaţii de vânătoare, ar fi rudă cu mine, mai exact unchiul meu. În susţinerea acestei afirmaţii, semnatarii articolelor îşi fundamentează speculaţia astfel: eu şi acest domn avem acelaşi prenume. E ca şi când am spune (mergând pe acelaşi raţionament) că toţi cei care se numesc Ion în ţara aceasta sunt rude de gradul unu, doi sau trei doar pentru că prin botez au primit acest prenume.  Este cea mai mare minciună pe care am auzit-o”, a scris, vineri, pe Facebook, Tanczos Barna.

Ministrul a precizat că face parte din familia Tanczos, nu din familia Barna. ”Unchii mei se numesc Tánczos Imre, Tánczos István, Tánczos Gábor şi Tánczos Ágoston. Înţeleg că aceste publicaţii online au făcut o confuzie între nume şi prenume, însă este absolut inadmisibil ca o speculaţie subiectivă a unor persoane să fie prezentată în spaţiul public ca adevăr absolut”, amai scris ministrul Mediului.

Presa a scris că Marcos Barna, şeful Asociaţiei de Vânătoare din Ojdula, care ar fi unchiul ministrului Mediului, ar fi cel care ar fi facilitat uciderea ursului Arthur.