Răul în miniatură: ADEVĂRUL despre morcovii BABY

Morcovii Baby sunt simpatici, crocanţi şi complet nenaturali. Au apărut la sfârşitul anilor '80, ambalaţi frumos, decojiţi de-a gata şi de mărimea unei îmbucături. Morcovii Baby au devenit o gustărică perfectă între mese, dar în scurt timp au început să apară lângă fripturi şi în mâncăruri gătite, ca şi când morcovii normali n-ar fi existat niciodată. Iată care este adevărul despre morcovii în miniatură!

RomaniaTV.net
14 apr. 2016, 11:51
Răul în miniatură: ADEVĂRUL despre morcovii BABY

Majoritatea morcovilor în miniatură provin din felierea morcovului Imperator, un soi pe care fermierii îl plantează unul lângă altul, forţând astfel morcovii să crească lungi şi subţiri, pentru a putea fi tăiaţi mai uşor în forma de batoane a morcovilor baby.

Pentru a preveni răspândirea de toxiinfecţii alimentare, morcovii baby sunt spălaţi într-o soluţie clorinată care ucide anumite bacterii. Utilizarea de spălări de clor este comună în industria produselor și nu lasă reziduuri dăunătoare, susţin membrii Consiliului de Sănătate din SUA. Care e adevărul despre „baby carrots”?

Nu sunt copiii morcovilor

Morcovii Baby sunt, de fapt, morcovi maturi care au fost micşoraţi intenţionat în această formă cilindrică de beţişoare de urechi. Nu sunt mai dulci, mai proaspeţi sau mai tineri decât cei normali. Mai mult decât atât, deseori se obţin din morcovi mai vechi, de acolo vine aroma aceea mai învechită şi mai puţin dulce pe care o nimereşti în unele pungi de „baby carrots”.

Citeşte mai mult pe feminis.ro