REAL MADRID – ATLETICO MADRID 2-4 în Supercupa Europei 2018

Atletico Madrid a trecut de Real, scor 2-2 (4-2 după prelungiri) și a câștigat a 3-a Supercupă a Europei din istorie. 

RomaniaTV.net
15 aug. 2018, 07:35
REAL MADRID – ATLETICO MADRID 2-4 în Supercupa Europei 2018

Deţinătoarea Ligii Europa, Atletico Madrid, a câştigat, miercuri, la Tallinn, Supercupa Europei, după ce a învins, cu scorul de 4-2 (1-1, 2-2), după prelungiri, formaţia Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor. Real Madrid câştigase ultimele două ediţii ale Supercupei Europei. Atletico Madrid a mai câştigat trofeul în 2010 şi 2012, de fiecare dată în calitate de deţinătoare a Ligii Europa. De altfel, Atletico era ultima câştigătoare a Ligii Europa care se impusese în Supercupă, în 2012.

REAL MADRID – ATLETICO MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2-2 (Benzema – min. 27, S. Ramos – min.63, din 11 metri / D. Costa – min. 1 şi 79, Saul 96, Koke 102)

Marile rivale din capitala Spaniei reeditează în capitala Estoniei finalele din Liga Campionilor din 2014 şi 2016, scrie digisport.ro. „Galacticii” au triumfat în ambele. În urmă cu patru ani au câştigat cu 4-1 după prelungiri, după ce scorul la finalul celor 90 de minute era egal, 1-1.

 

REAL MADRID – ATLETICO MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING ECHIPELE

Real Madrid (4-2-3-1): Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos – Bale, Isco, Asensio – Karim Benzema

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak – Juanfran, Savic, Godín, Lucas – Rodrigo, Koke, Saúl, Lemar – Diego Costa – Griezmann

Citeşte şi Biletul zilei Pariuri1x2.ro. Bale, Griezmann şi Vela pot contribui la câştigurile noastre

REAL MADRID – ATLETICO MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. În 2016, Real s-a impus şi mai dramatic, după loviturile de departajare. 1-1 a fost scorul atât după timpul regulamentar de joc, cât şi după prelungiri.

Real a eliminat-o pe Atletico Madrid şi la ultimul duel european, din semifinalele Ligii Campionilor din 2017, după un succes cu 3-0 pe Bernabeu şi un eşec la limită, 1-2, în deplasare.

Noul portar al lui Real Madrid, Thibaut Courtois, nu va debuta contra echipei la care a jucat între 2011 şi 2014. Nu a fost trecut pe lista pentru acest meci, iar în poarta „galacticilor” va rămâne costaricanul Keylor Navas.

Real, care a câştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, vizează un al cincilea trofeu în Supercupă, ceea ce ar însemna egalarea recordului deţinut de FC Barcelona şi AC Milan. Real a cucerit trei Supercupe din ultimele patru desfăşurate. Atletico Madrid şi-a adjudecat trofeul Supercupei de fiecare dată când a jucat cu el pe masă, în 2010 şi 2012, ca deţinătoare a titlului în Europa League. 

Supercupa a fost înfiinţată în urma unei idei a jurnalistului olandez Anton Witkamp şi opunea iniţial câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni (ulterior a Ligii Campionilor), şi deţinătoarea Cupei Cupelor (1972-1999), iar după desfiinţarea acestei competiţii câştigătoarea Cupei UEFA/Europa League (din anul 2000). 

REAL MADRID – ATLETICO MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Atletico şi Real Madrid s-au întâlnit de nouă ori în cupele europene

Iniţial Supercupa se juca în dublă manşă, între 1973 şi 1997, dar au existat şi ediţii la care a fost manşă unică (1984, 1986 – câştigată de Steaua Bucureşti, 1991). Deţinătoarea CCE/Ligii Campionilor a cucerit trofeul Supercupei în doar 23 de ediţii din cele 42 desfăşurate până acum. Va fi pentru a patra oară la ultimele cinci ediţii când două echipe spaniole se înfruntă în Supercupa Europei, dar este pentru prima dată când se întâlnesc două formaţii din Madrid. 

Atletico şi Real Madrid s-au întâlnit de nouă ori în competiţiile patronate de UEFA, Atletico având 2 victorii, iar Real 5, în timp ce alte două confruntări s-au încheiat nedecis. Atletico nu a reuşit să învingă rivala într-o finală sau să o elimine dintr-o competiţie, potrivit site-ului UEFA. Real Madrid a devenit prima echipă care a câştigat Champions League în trei sezoane consecutive şi poate deveni prima care reuşeşte acelaşi lucru şi în Supercupa Europei.