Rezultate halucinante la referendumurile din Zaporojie, Doneţk, Herson şi Lugansk. Peste 97% din voturi sunt pentru unirea cu Rusia, anunţă organizatorii

Referendumul pentru aderarea teritoriilor eliberate la componența Federației Ruse s-a încheiat. În Republicile Populare Doneţk şi Lugansk şi regiunile Zaporojie și Herson s-a votat unificarea cu Rusia. Datorită faptului că prezența la vot a fost de peste 50%, referendumurile au fost recunoscute ca fiind valabile.

27 sept. 2022, 17:25
Rezultate halucinante la referendumurile din Zaporojie, Doneţk, Herson şi Lugansk. Peste 97% din voturi sunt pentru unirea cu Rusia, anunţă organizatorii

Conform rezultatelor exit-poll-urilor, 97% dintre alegătorii din regiunea Herson au votat pentru aderarea la Rusia, iar la Zaporojie, voturile favorabile unirii au fost de peste 98%.

Cu o zi înainte, luni, președintele comisiei electorale regionale, Galina Katiuşcenko, a precizat că în urma rezultatelor celor patru zile, prezența la vot a participanților la referendum din regiunea Zaporojie era de peste 60%. „În 26 septembrie, prezența noastră la vot era de 66,43%, așa că referendumul este deja valid”, a spus şi Evgheni Baliţki, şeful administraţiei regiunii Zaporojie.

Rezultatele preliminare în cele patru regiuni în care s-a desfășurat referendumul de anexare la Rusia, potrivit Ria Novosti:

  • în regiunea Zaporojie au votat „pentru” – 98,19% (după procesarea a 18% din voturi);
  • în Republica Populară Donețk au votat „pentru” – 98,27% (20,64% din voturi);
  • în Republica Populară Lugansk au votat „pentru” – 97,83% (21,11% din voturi);
  • în regiunea Herson au votat „pentru” – 97,63% (27% din voturi).

Citeşte şi Ucraina recucereşte noi teritorii în est, în ziua lansării referendumurilor ruseşti de anexare la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina

Potrivit acestuia, rezultatele preliminare ale referendumului din regiunea Zaporojie pot fi făcute publice în această seară, iar rezultatele finale în dimineața zilei de 28 septembrie. „Comisiile electorale sunt pregătite (să furnizeze) rezultatul suficient de repede. Cred că îl vom primi seara. Dar, cel mai probabil, rezultatul final va fi mâine la nouă dimineața. Nimeni nu va pleca de la muncă până nu terminăm”, a adăugat șeful regiunii, citat de ura.news.

Referendumul privind aderarea la Rusia a regiunilor RPD, LPR, Herson și Zaporojie s-a desfăşurat în perioada 23-27 septembrie.

Citeşte şi Serbia, aliată a lui Putin, nu va recunoaște referendumurile false de anexare a zonelor ucrainene aflate sub ocupație rusă