REVOLTĂTOR. Un PEDOFIL periculos scapă mult mai repede din închisoare după schimbarea Codului Penal

Noul Cod Penal prevede reducerea pedepselor pentru mai multe infracţiuni, iar printre cei care va beneficia de acest lucru se numără şi un tânăr care a violat trei copii, informează România TV.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 09:21
REVOLTĂTOR. Un PEDOFIL periculos scapă mult mai repede din închisoare după schimbarea Codului Penal

Victor Căldărar, un violator periculos care a fost condamnat la 21 de ani de închisoare după ce a abuzat sexual trei copii cu vârste de 4, 11 şi 14 ani, are şanse să iasă mult mai repede de după gratii.

Noul Cod Penal a scăzut semnificativ pedeapsa maximă pentru astfel de cazuri, de la 24 la 12 ani. Victor Căldărar a fost condamnat la 21 de ani de închisoare după ce, deşi toate probele îi demonstrau vinovăţia, a susţinut în faţa instanţei că nu i-a violat pe cei trei copii şi că aceştia au fost de acord să întreţină raporturi sexuale cu el. Instanţa l-a condamnat pe pedofil la 21 de ani de închisoare, însă conform noului Cod Penal pedeapsa maximă pentru viol a scăzut la 12 ani, iar Victor Căldărar ar putea fi liber mult mai devreme.

Mai mult, dacă el va avea un comportament bun în închisoare şi va merge la muncă, ar putea ieşi din penitenciar şi mai devreme, pentru că va avea dreptul să ceară eliberarea condiţionată după ispăşirea a două treimi din pedeapsă.