Românii au colectat 100.000 de doze de aluminiu în campania „Şi mama reciclează!”, în doar o lună şi jumătate de la lansare

100.000 de doze de aluminiu au fost colectate în aparatele puse la dispoziția publicului român de către Can Pack Recycling în cadrul campaniei "Și mama reciclează!", într-o lună și jumătate de la lansarea proiectului dezvoltat în parteneriat cu Asociația Non Profit Alucro, deținătorul licenței Every Can Counts, și Auchan.

RomaniaTV.net
25 aug. 2016, 11:06
Românii au colectat 100.000 de doze de aluminiu în campania „Şi mama reciclează!”, în doar o lună şi jumătate de la lansare

Aparatele de colectare a dozelor de aluminiu au fost amplasate în douăzeci de hipermarket-uri din țară la finalul lunii iunie, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro realizate de către companie. Pentru a veni în întâmpinarea turiștilor aflați pe litoral, un aparat a putut fi găsit și pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia.

Cele mai multe doze au fost colectate la mare, iar în topul orașelor în care s-au strâns cantitățile cele mai mari de cutii se numără București, Timișoara, Iași, Cluj, Ploiești, Pitești, Sibiu și Deva.

„Pragul la care am ajuns în acest moment, în mai puțin de două luni de campanie, reflectă potențialul pe care o astfel de inițiativă de colectare a ambalajelor o poate avea în rândul populației. Dincolo de volumul de doze înregistrat, mai important este însă numărul persoanelor care au ales să facă parte din campanie și vor contribui în continuare la procesul de reciclare a dozelor de aluminiu prin acest demers.  Ne dorim ca din ce în ce mai mulți români să conștientizeze beneficiile reciclării și să transforme colectarea dozelor de aluminiu într-o rutină”, a declarat Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling.

120 de premii săptămânale și 20 de premii lunare au fost câștigate până în acest moment de către cei care au colectat dozele de aluminiu în hypermarket-urile Auchan și au optat pentru această variantă de răsplată a eforturilor de colectare. În plus, alte 120 de premii instant au fost oferite participanților în campanie.

Campania „Și mama reciclează!” se derulează pe o perioadă de un an, în intervalul 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017, iar scopul său este acela de a încuraja reciclarea dozelor de aluminiu în rândul publicului român.

Lista de hypermarket-uri în care se găsesc aparatele amplasate de Can Pack Recycling și regulamentul campaniei sunt disponibile aici.

Citeşte şi  Cumpără o pâine şi susţine locul de muncă al unei mame singure