Ruşii au atacat cu rachete ghidate oraşul Lvov. Sunt cel puţin şase morţi şi 17 răniţi

Cinci atacuri ”puternice” cu rachete ruse au vizat luni oraţul Lvov, în vestul Ucrainei, de obicei cruţat de confruntări armate, anunţă primarul şi un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

18 apr. 2022, 12:31
Ruşii au atacat cu rachete ghidate oraşul Lvov. Sunt cel puţin şase morţi şi 17 răniţi

Un locuitor din sud-vestul Liovului a declarat pentru AFP că a văzut coloane de fum gri şi gros ridicându-se din imobile locuite. Primarul din Lvov, Andrii Sadovî, anunţă într-o postare pe Telegram că salvatori se duceau la faţa locului.

Cel puțin 17 persoane au fost rănite în atacul cu rachete de la Lvov, iar şase au fost ucise, transmite presa ucraineană, citând autorităţile.

Șase persoane au fost ucise, iar 11 au fost rănite, inclusiv un copil. Aproximativ 40 de mașini au fost avariate sau distruse. Geamurile unui hotel din apropiere au fost sparte de unda de șoc. Ucrainenii evacuați locuiesc acolo„, a spus primarul din Lvov, evocând un bilanţ preliminar, ulterior numărul răniţilor crescând la 17.

Citeşte şi Televiziunea naţională din Polonia a prezentat o hartă cu Ucraina divizată, regiunea Cernăuţi ar trece la România. „Occidentul e pregătit să împartă Ucraina”, acuză un deputat de la Kiev

Unul dintre concilierii, din Lvov, Andrian Gutnyk, a declarat pentru esspreso.tv: „Cred că acesta a fost un avertisment pentru mulți rezidenți din Lvov, să nu ignore raidurile aeriene. Este posibil ca Lvovul să fi fost relaxat în acest sens. Din câte știm, datele oficiale de la administrația militară din Lvov arată că rachetele se îndreptau vizual spre regiunea Ivano-Frankivsk, zburau în acea direcţie. Alerta aeriană a trimis averizare către Ivano-Frankivsk, dar în ultimul moment ele şi-au schimbat direcţia în ultimul moment şi au fost redirecţionate spre direcția Lvov”.

Citeşte şi Mircea Lucescu: „Nu am vrut să plec din Ucraina. Ambasada României a insistat să plec”