Să faci ce spune medicul, nu ce face el: Doctorii fumează ţigară după ţigară, potrivit unui studiu

Prevalenţa fumatului în rândul personalului medical este mult mai mare decât la restul populaţiei. Medicii susţin că meseria lor este una dintre cele mai stresante.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 14:55
Să faci ce spune medicul, nu ce face el: Doctorii fumează ţigară după ţigară, potrivit unui studiu

Potrivit unui studiu publicat de profesorul doctor Kikeli Pal Istvan din Târgu Mureş, în România fumează 43% din persoanele cu studii medicale şi aproximativ 36% din cele cu altă specializare, scrie monitorulbt.ro. O mare parte din medicii botoşăneni, fumători sau nu, recunosc acest fenomen şi îl pun pe seama stresului profesiei. „Meseria de medic este poate cea mai stresantă şi solicitantă dintre toate”, a spus un medic pediatru.

Citeşte şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un SEMNAL DE ALARMĂ: România rămâne fără medici

La Unitatăţile de Primiri Urgenţe (UPU), potrivit unui angajaţilor, ritmul întâmplărilor şi al vieţii este mai accentuat decât în oricare altă secţie ori spital. Astfel, cadrele medicale apelează la ţigări, tradiţionale sau electronice.

Citeşte şi Renunţarea la fumat îi face mai fericiţi pe foştii fumători

Cadrele medicale din spitalul judeţean Botoşani recunosc că fumează în unitate. Tot în spital fumează şi bolnavii internaţi. Până în urmă cu puţin timp aproape fiecare pervaz era plin de puncte galbene sau negre, urme ale mucurilor stinse acolo, iar în colţuri erau cutii goale de conserve pline cu chiştoace. La unele etaje au fost dezlipite chiar şi afişele cu „fumatul interzis”.