SĂPTĂMÂNA MOŢIUNII. Coaliţia depinde de câteva voturi

Moţiunea de cenzură a USL, subiect fierbinte pe ordinea de zi a şedinţei coaliţiei de azi. Puterea caută soluţii pentru a bloca orice tentativă a propriilor parlamentari de a da un vot pentru moţiunea de cenzură.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 06:32
SĂPTĂMÂNA MOŢIUNII. Coaliţia depinde de câteva voturi

Asta în condiţiile în care opoziţiei îi mai lipsesc câteva voturi pentru succesul moţiunii, iar negocierile cu parlamentarii puterii sunt în toi.

Practic, aproximativ patru sau cinci voturi îi lipsesc opoziţei pentru a putea adopta moţiunea de cenzură. USL are 217 parlamentari, în Camera Deputaţilor (149) şi în Senat (68, în condiţiile în care pentru adoptarea moţiunii este nevoie de 231 voturi. Astfel, teoretic, opoziţiei lipsesc 14 voturi. Din socoteală se adaugă şi voturile unor parlamentari ai care au declarat deschis că vor vota moţiunea. Este vorba despre Corneliu Grosu (UNPR), Iosif Iorgulescu (PDL) şi Mircia Giurgiu (independent). De asemenea, Daniel Savu (PSD) a declarat că cinci paralamentari ai puterii din Prahova vor vota moţiunea. La aceştia se adaugă şi doi deputaţi de la minorităţi care nu au votat cabientul Ungureanu.