Scandal SEXUAL. O multiplă campioană naţională îşi acuză antrenorul de VIOL. „Aveam doar 15 ani!”

Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic și medaliată în bronz la CM din 2000, a dezvăluit că a fost violată timp de doi ani de antrenorul ei, la începutul anilor '90. Sportiva a lansat cartea o cartea "O lungă tăcere", special pentru a dezvălui coşmarul la care a fost supusă încă de la vârsta de 15 ani.

31 ian. 2020, 05:52
Scandal SEXUAL. O multiplă campioană naţională îşi acuză antrenorul de VIOL. „Aveam doar 15 ani!”

Sarah Abitbol, de zece ori campioană naţională la patinaj împreună cu partenerul ei Stephane Bernadis, a dezvăluit în cartea „O lungă tăcere” violurile la care ar fi fost supusă de antrenorul ei între 1990 și 1995, începute pe când avea doar 15 ani. Sportiva îl numește pe atacatorul său „Domnul O”.

„Nu am putut depune plângere, am vrut doar să ies din poveste”, a explicat sportiva într-un interviu. „Nu mai mâncam, nu mai dormeam. Nu a existat niciun moment zi în care m-am simțit bine. Încercam să-mi salvez pielea. Faptul că am tăcut se datorează rușinii. Este oribil. Părinții mei se mutaseră de la Nantes la Paris pentru a încerca să aibă o carieră la nivel înalt. Cum aș putea să le spun așa ceva?”, a adăugat Sarah Abitol.

Un mare campion, CONDAMNAT pentru VIOL şi AGRESIUNE SEXUALĂ

Sarah Abitbol blamează sistemul care a ajutat la protejarea „Domnului O”: „Mulți oameni au interesul să rămână tăcuți, ne spune ea. Pentru a sparge înseamnă a sparge ani întregi de mici aranjamente, înseamnă a dezechilibra un întreg ecosistem. Politica și-a închis ochii. Liderii v-au ținut în Antrenorii au tăcut să nu riscă să fie concediați sau să-și protejeze propriile turpitudini. Femeile antrenoare au pus o batistă asupra crimelor soților, părinții au fost orbiți de dorința lor de a-și vedea copiii să reușească. Studenții înșiși s-au temut să nu fie discriminați dacă vorbeau. Fiecare, la nivelul său, a hrănit și continuă să alimenteze crima”.

„În 1990, aveam 15 ani şi făceam patinaj artistic. Într-o zi, acest antrenor a venit în patul meu şi a început să mă sărute. A început să facă lucruri oribile şi m-a abuzat sexual. Am fost violată la 15 ani, a fost prima dată când un bărbat m-a atins”, susţine Sarah Abitbol.