Anchetă a Parchetului după ce o fostă campioană şi-a acuzat antrenorul de VIOL. Există mai multe VICTIME

Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franței la pationaj artistic, și-a acuzat antrenorul că a violat-o în repetate rânduri, când era adolescentă, între 1990 și 1992. Ca urmare, Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru viol și agresiuni sexuale asupra minorilor.

04 feb. 2020, 18:08
Anchetă a Parchetului după ce o fostă campioană şi-a acuzat antrenorul de VIOL. Există mai multe VICTIME

Sarah Abitbol, acum în vârstă de 44 de ani, a scris în autobiografia ei, „O tăcere atât de lungă”, că a fost violată în repetate rânduri de Gilles Beyer, 62 de ani, între 1990 și 1992. „A profitat de mine noaptea, când dormeam. A început să facă lucruri oribile. Era prima dată când mă atingea un bărbat”, a rememorat acea perioadă cumplită fosta patinatoare.

„Mă gândeam cum o să le explic asta părinților mei. Cum să explici ceva atât de oribil și de dezgustător? Era imposibil, așa că am ascuns tot. Mi-era rușine, mi-era frică. M-am ascuns în tăcere, în propriul disconfort. Apoi a început din nou”, a mai scris Sarah Abitbol.

Scandal SEXUAL. O multiplă campioană naţională îşi acuză antrenorul de VIOL. „Aveam doar 15 ani!”

O altă patinatoare, Helene Godard, l-a acuzat la rândul ei pe antrenor Gilles Beyer. Aceasta spune că Beyer și alt antenor, Jean-Roland Racle, au abuzat-o sexual când era minoră. Anne Bruneteaux și Beatrice Dumur, alte două patinatoare din Franța, au lansat acuzații similare spre un alt antrenor, Michel Lotz. Ele susțin că Lotz le-a violat și le-a abuzat în anii 1980, când aveau numai 13 ani.

Roxana Mărăcineanu, ministul Sportului din Franța, s-a implicat personal în scandal. Ea l-a convocat pe Didier Gailhaguet, președintele Federației de Patinaj, și l-a întrebat dacă Beyer a fost menținut în poziția de antrenor în ciuda suspiciunilor legate de abuz sexual. Ministrul i-a cerut președintelui să demisioneze, dar acesta a refuzat și a anunțat că va susține o conferință de presă în care să lămurească lucrurile.