Sărbătoare mare la Craiova. LEON, un pui de leu, a împlinit un an. Cum l-a celebrat conducerea grădinii zoologice VIDEO

A fost sărbătoare mare la Craiova. Leon, puiul de leu, rasfăţatul grădinii zoologice a împlinit un an. A fost motiv de bucurie pentru zeci de copii care au mers la el în vizită si i-au cântat La multi ani.

10 nov. 2018, 07:11
Sărbătoare mare la Craiova. LEON, un pui de leu, a împlinit un an. Cum l-a celebrat conducerea grădinii zoologice VIDEO

Toti angajații și zeci de vizitatori, şi mai mari dar şi mici, au mers să-l serbeze pe Leon, informează România TV. Îngrijitorii și conducerea grădinii zoologice au povestit cu emoție clipele grele prin care au trecut cu Leon la naștere.

Citeşte şi Un mire din Craiova a pierdut darul de la nuntă la păcănele. Incredibil cum a reacţionat mireasa

„Acum un an, când se inaugura stadionul din Craiova, s-a nascut. Familia e una batrana. Vroiam schimb. Am completat cu o leoaică mic. A fost greu si pentru ingrijitori, inedit. Animalele nu au lactatie. Suntem capabili sa o luam de la început”, a declarat Aurelia Filip – director RAADPFL. 

Imediat după naștere Leon a fost respins de mama sa. Îngrijitorul grădinii l-a crescut la el în birou pe micul pui de leu și i-a dat mâncare cu biberonul. Leon a împlinit acum un an și a avut parte de multe surprize de la cei sub privirile cărora a crescut.

De curând, puiul de leu a fost mutat într-un alt țarc. Nu doar că are o casă nouă, dar are și o parteneră cu care se joacă de dimineaţa până seara. Este vorba de Tina, o femelă leu în vârstă de doar șapte luni, care a fost născută tot în captivitate.