Scandal la spitalul din Rovinari. Rudele unei femei moarte susţin că medicii nu şi-au făcut treaba. „Să ne spună de ce a murit”

Un nou scandal a avut duminică seara la Spitalul Orăşenesc "Sfântul Ştefan" din Rovinari, după decesul unei paciente în vârstă de 57 de ani, din comuna Teleşti. Rudele femei acuză cadrele medicale de faptul că nu i-au acordat îngrijirile medicale necesare.

09 oct. 2018, 11:33
Scandal la spitalul din Rovinari. Rudele unei femei moarte susţin că medicii nu şi-au făcut treaba. „Să ne spună de ce a murit”

Pacienta a fost adusă la spital cu dureri în piept şi glicemie ridicată, scrie adevarul.ro. După aproape două ore, femeia a decedat. Fiica femeii i-a reproşat medicului de gardă că i-a tratat mama cu indiferenţă. Toată scena a fost filmată cu telefonul mobil: „Când v-a spus unchiul meu că i-a venit rău, că trage să moară, atunci vă ridicarăţi de pe scaun. Dădeaţi telefoane, că nu ştiaţi. Vrem şi noi o explicaţie! Să ne spună şi nouă doamna de ce a murit şi ce se întâmplă”, i-a reproşat medicului fiica pacientei decedate. Cadrul medical acuzat i-a răspuns: „Doamnă, aţi adus-o destul de grav, cu un grad de comă de gradul I. Am venit la patul doamnei să o examinez?”.

Citeşte şi Acuzaţii de malpraxis la Iaşi. O femeie a murit dupa o operaţie de hernie de disc

Fiica pacientei care a murit a spus că aceasta a venit pe picioarele ei: „Am adus-o pe picioare. Un om pe picioare nu vine în comă. Eu când am intrat aici, dumneavoastră nu aţi făcut decât acte şi nu aţi ştiut nici măcar unde să o trimiteţi”.

Purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, a precizat că, în acest caz, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. În luna iulie 2018, un pacient a murit pe o bancă de lângă Spitalul Orăşenesc Rovinari, după ce cadrele medicale au refuzat să se deplaseze câţiva paşi.