Se dau bani „gratis” de la stat. Orice român poate primi până la 40.000 de lei, dacă îndeplineşte condiţiile

Persoanele fizice care vor sa-si izoleze termic locuinta vor putea cere de la stat o suma nerambursabila de pana la 40.000 de lei, in cadrul programului Casa verde plus, se arata in legislatia in vigoare. Totusi, pentru a cere efectiv bani, cetatenii trebuie sa astepte stabilirea sesiunii de inscriere.

20 apr. 2018, 09:58
Se dau bani „gratis” de la stat. Orice român poate primi până la 40.000 de lei, dacă îndeplineşte condiţiile

Regulile pentru participarea in programul denumit, pe scurt, Casa verde plus sunt incluse in Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului privind efectuarea de lucrari destinate eficientei energetice, beneficiari persoane fizice. Inscrierea cetatenilorva fi posibila abia dupa ce autoritatile vor stabili o perioada anume in acest sens.

Citeşte şi Viorica Dăncilă: Programe precum „Rabla” şi „Casa Verde” vor continua şi în acest an

Prin intermediul programului Casa verde Plus, statul vrea sa incurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al cladirilor, cu scopul de a imbunatati calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordati persoanelor fizice atat pentru casele aflate in construire, cat si pentru cele deja existente, insa, asa cum reiese din actul normativ, numai daca acestea au cel mult parter si doua etaje.

Concret, persoanele fizice vor putea cere o suma de pana la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru patrat izolat si finisat), care va fi acordata sub forma unei prime de eficienta energetica. „Finantarea se acorda sub forma unei prime de eficienta energetica in valoare de maximum 40.000 de lei, aferenta cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat si finisat, pentru izolarea locuintelor aflate in faza de constructie si pentru izolarea locuintelor existente”, scrie in ordin.

Continuarea pe avocatnet.ro.