Se deschide un nou POD în Capitală. Anunţul făcut de Gabriela Firea: "Este un proiect blocat de 6 ani" - FOTO

Publicat: Vineri, 05 Iunie 2020 11:06 // Actualizat: Vineri, 05 Iunie 2020 11:08 // Sursa: romaniatv.net

Unul dintre cele mai importante proiecte din București este aproape finalizat. Este vorba de Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu cu tot cu podul peste Dâmbovița, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. 

"Un proiect blocat de 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucurestenii si vizitatorii îl vor putea folosi din această vară. Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița este aproape gata, iar circulația va fi deschisă curand", a anunțat vineri Gabriela Firea.

Potrivit edilului Capitalei, lucrările de înălțare a liniilor de tensiune nu au fost prevăzute în proiect: "După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod și drum.

Citeşte şi: Primarul Gabriela Firea anunţă că Pasajul Doamna Ghica va fi gata în toamnă

Au fost așternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu și pod, au fost realizate marcajele rutiere, rețeaua de iluminat public este funcțională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea. În paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod și se lucrează la cea de coborâre. În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate.

A fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafata de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate"

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz, potrivit Gabrielei Firea. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei.

Citeşte şi: Gabriela Firea: "Guvernul PNL a arătat că nu doreşte să majoreze pensiile şi alocaţiile pentru copii"

Proiectul a fost blocat aproape șase ani din cauza exproprierilor și a studiului de fezabilitate întocmit prost. Nu s-a ținut cont de toate condițiile din amplasament (rețele edilitare, colector care însoțește Dâmbovița) și nici nu a fost prevăzută inițial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă, scrie Gabriela Firea. 

Pentru continuarea investiției, s-a dispus relocarea tuturor rețelelor de utilități, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Capitală Gabriela Firea pod Podul Nicolae Grigorescu proiect
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H