Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Noi restricţii în localităţile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori

Autorităţile pregătesc noi restricţii în localităţile în care rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori. Se ia în calcul calcul închiderea magazinelor la ora 18:00, în weekend.

23 mart. 2021, 19:37
Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Noi restricţii în localităţile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori
Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Noi restricţii în localităţile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori

Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Propunerea a fost făcută în ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de marți, 23 martie, urmând ca decizia să fie luată în zilele următoare, potrivit unor surse oficiale citate de Ştirile Pro Tv. 

Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Autorităţile pregătesc noi restricţii

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă RESTRICŢII dure în perioada următoare: „Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni”

Se pregătesc noi restricţii în localităţile în care rata de infectare cu coronavirus a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Închiderea magazinelor la ora 18:00, în weekend, este una dintre măsurile pe care le au în vedere autorităţile.

Noi restricţii se anunţă şi în Capitală, acolo unde rata de infectare a ajuns marţi, 23 martie, la 6,22 cazuri la mia de locuitori.

„Accesul restricţionat nu este numai în mall-uri. Limitarea în incinta magazinelor, supermarketurilor, pieţelor închise, respectarea normelor de distanţare fizică, asigurarea pentru clienţi a unei suprafeţe care să permită distanţarea de doi metri între persoane.

Aşa cum arată propunerea DSP, ar trebui să se calculeze capacitatea în funcţie suprafaţa utilă a acestor magazine, în aşa fel încât pentru fiecare persoană să existe posibilitatea unei distanţări de 2 metri faţă de celălalt. Înţeleg că se mai propune interzicerea organizării de evenimente şi activităţi pentru copii în spaţiul public. Pe hotărârea de astăzi, încă ar putea funcţiona terasele”, a precizat prefectul Capitalei.

O altă măsură luată în calcul în Capitală se referă la interzicerea circulaţiei după ora 18:00, în weekend.

„Limitarea circulației în București după ora 18.00 în weekend și închiderea mall-urilor la aceeași oră este altă variantă aflate în discuție, a spus Daniel Băluță, primarul sectorului 4 al Capitalei.

De asemenea, potrivit sursei citate mai sus, în perioada următoare, ”calculul ratei incidenței se va face luând în considerare numărul total al testelor pozitive alocate și transmise de către laboratoare în intervalul de timp cu 3 zile anterior zilei raportării”.

Rate mari de infectare sunt şi în judeţele Ilfov – 7,47, Timiş – 6,14, Cluj – 5,05 sau Braşov – 4,67.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, nou anunţ despre carantinarea Capitalei. „Carantina nu poate fi exclusă. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare”

Noi măsuri anti-COVID în Capitală. Nicuşor Dan: „Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureştiului”

Primarul general Nicuşor Dan a declarat, luni, că autorităţile fac tot posibilul pentru a evita carantinarea Bucureştiului. Edilul Capitalei a discutat cu premierul Florin Cîţu şi au convenit pentru a fi înăsprite controlale în zonele în care nu sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„Este o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii. Totul e ca autorităţile şi cetățenii să fie responsabili ca să trecem cu bine. Mai avem de trecut de două luni. E o cantitate mare de vaccinuri care vor veni în aprilie şi mai. Mai avem de rezista partea de lună martie”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă premierul a cerut închidererea şcolilor din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID, edilul Nicuşor Dan a explicat că e vorba despre măsuri decise de autorităţile naţionale, iar cele locale sunt nevoite să se conformeze.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului. Nu s-a discutat despre carantinare zonală”, a explicat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a afirmat că, în cadrul şedinţei cu premierul Florin Cîţu, a fost cerută o înăsprire a controlelor „unde nu se respectă legea”.

„Există raportări pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens. Şi acolo o să trimitem poliţia locală”, a precizat Nicuşor Dan.

„Încercăm pe cât posibil să evităm caratinarea Bucureştiului”, a mai explicat primarul general al Capitalei.