Se schimbă sistemul de asistenţă socială. Apare VENITUL MINIM DE INCLUZIUNE

Guvernul a redactat legea venitului minim de incluziune, care va unifica toate ajutoarele pe care le primesc acum persoanele şi familiile sărace. Noua lege se va aplica de la jumătatea anului 2017 sau, cel mai târziu, de la începutul anului 2018. Va creşte atât cuantumul ajutoarelor sociale, cât şi numărul beneficiarilor.

17 mart. 2016, 07:08
Se schimbă sistemul de asistenţă socială. Apare VENITUL MINIM DE INCLUZIUNE

Venitul minim garantat, alocațiile pentru susținerea familiilor sărace și ajutoarele pentru încălzire, cele trei tipuri majore de programe de asistenţă socială care se aplică acum, vor fi unificate într-un singur act normativ, care se referă la venitul minim de incluziune, potrivit economica.net.

Potrivit calculelor Ministerului Muncii, pe componenta de ajutor de incluziune, numărul de beneficiari crește cu 34% față de numărul de beneficiari actuali ai ajutorului social, respectiv de la 257.000 la 344.600 familii și persoane singure. Ajutorul mediu acordat de stat va crește cu 58% față de cel actual, de la 221 lei la 349 lei. În plus, oficialii au mai calculat că, pentru două treimi din beneficiari, adică 229.700 de familii şi persoane singure, statul va plăti şi contribuţia la sănătate.

Pentru componenta de ajutor dat de stat familiilor cu copii, numărul de beneficiari rămâne constant, la 281.000, dar alocaţia medie va creşte cu 30%, de la 142 de lei la 185 de lei.

Citeşte mai mult pe economica.net