Şedinţă a conducerii PSD. Liviu Dragnea, către protestatarii USR: Aţi venit cu bâtele? Aveţi şi petardele? UPDATE

Liderii PSD se întrunesc joi, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, în care vor discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

02 feb. 2017, 03:58
Şedinţă a conducerii PSD. Liviu Dragnea, către protestatarii USR: Aţi venit cu bâtele? Aveţi şi petardele? UPDATE

UPDATE 3.38: O conferinţă de presă urmează să aibă loc în jurul orei 16.00.

UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost întâmpinat joi, când a venit la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Palatul Parlamentului, de mai mulţi parlamentari USR care i-au strigat „Hoţii”. În replicp, liderul social-democraţilor i-a întrebat dacă au venit ”cu bâtele” şi dacă au ”şi petarde”.

Mai mulţi parlamentari USR protestează la ora transmiterii acestei ştiri, la sala de grup a deputaţilor PSD, unde are loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional, ei scandând „hoţii”.

„Aţi venit cu bâtele? Aveţi şi petardele?”, le-a spus preşedintele PSD.

Liviu Dragnea nu a dorit să dea declaraţii presei, spunând doar că va susţine o conferinţă de presă la finalul şedinţei.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început joi, la ora transmiterii acestei ştiri, liderii social-democraţi urmând să discute despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început joi, la prânz, liderii social-democraţi urmând să discute despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

 

Social-democraţii urmează să stabilească, în cadrul şedinţei, poziţia partidului faţă de măsurile Guvernului Grideanu, precum şi ce strategie vor adopta în urma protestelor din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării, au afirmat surse social-democrate pentru News.ro.

De asemenea, printre subiectele de discuţie ale PSD se numără şi proiectul de buget pe 2017, care urmează să intre în Comisiile de specialitate pentru avizare şi ulterior votat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exprimat până la acest moment nicio poziţie vizavi de deciziile Guvernului Grindeanu pe tema Justiţiei, social-democratul lipsind atât de la şedinţa grupurilor PSD de miercuri, precum şi de la sedinţa Birourilor Permanente Reunite.

Liderul social-democraţilor a afirmat, marţi, referitor la ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, că s-a ajuns ca în povestea „Petrică şi lupul”, iar miniştrii trebuie să decidă lucrurile în care cred ei, şi nu în care cred alţii, deoarece reprezintă un guvern legitim, rezultat dintr-un vot al Parlamentului.

Întrebat ce face guvernul cu cele două proiecte de OUG privind justiţia, liderul PSD a spus că Guvernul trebuie să ia o decizie în privinţa aceasta deoarece nu se mai vorbeşte despre temele economice.

„Cu siguranţă nu comunic (nu vorbeşte cu Guvernul în privinţa ordonanţelor pe justiţie – n.r.). Alt clasic în viaţă a spus «guvernul meu», eu nu am spus niciodată. În povestea asta am ajuns ca în povestea «Petrică şi lupul». Vă asigur că atunci când o să avem ceva, dacă vom avea vreodată ceva de la Guvern adoptat în privinţa asta, o să comentez fără probleme. Dar vreau să comentez ceva care există, ceea ce aştept eu şi care aşteaptă toţi cei care ne-au votat de la acest Guvern este să decidă şi în privinţa asta trebuie să ia o decizie. Ori ia o decizie că nu decid nimic, ori iau o decizie că adoptă ceva, dar să decidă pentru că nu se mai vorbeşte de temele economice. Sunt ogrămadă de măsuri economice şi sociale pe care le-am adoptat şi pe care urmează să le adoptăm şi în tot acest baraj de comunicare nu mai putem comunica aceste lucruri”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că „i-a rugat” pe membrii Guvernului să închidă subiectul ordonanţelor pe Justiţie şi să decidă lucrurile în care cred ei, şi nu alţii.