Şefii E.ON Franţa, sechestraţi de angajaţi timp de mai multe ore

Scandal la filiala franceză a companiei electrice E.ON. Preşedintele Consiliului director, Luc Poyer şi alţi câţiva membri ai conducerii au fost sechestraţi de salariaţi timp de 7 ore.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 05:44
Şefii E.ON Franţa, sechestraţi de angajaţi timp de mai multe ore

Mai mulţi sindicalişti au dat buzna la o reuniune a liderilor E.ON desfăşurată la Paris şi au cerut să fie ascultaţi. Au închis apoi uşile sălii de şedinţă şi le-au interzis celor prezenţi să iasă afară. În paralel, sute de angajaţi au înconjurat clădirea şi le-au tăiat şefilor companiei orice cale de scăpare. Poliţia a fost chemată la faţa locului, iar oamenii legii s-au îmbrâncit cu muncitorii, în încercarea de a ajunge la ostatici. După şapte ore, Luc Poyer şi colegii săi au fost eliberaţi.

Sindicaliştii neagă însă că ar fi sechestrat pe cineva. Ei spun că au rămas alături de liderii firmei, în sala de şedinţe, pentru a le asigura protecţia. Întregul scandal a fost iscat de un proiect E.ON care prevede închiderea a cinci centrale electrice pe bază de cărbune. Oamenii spun că o astfel de măsură va lăsa peste 500 de persoane fără slujbe.