Șeful Poliției Capitalei, noi lămuriri despre poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni: „Nu s-a încercat nicio secundă muşamalizarea cazului. Şoferul nu are nicio justificare pentru graba cu care se deplasa”

Şeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet, a făcut noi precizări referitoare la tragicul accident produs de un poliţist, în urma căruia o fetiţă şi-a pierdut viaţa, iar alta a fost grav rănită.

14 ian. 2022, 21:33
Șeful Poliției Capitalei, noi lămuriri despre poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni: „Nu s-a încercat nicio secundă muşamalizarea cazului. Şoferul nu are nicio justificare pentru graba cu care se deplasa”
Sursa foto: libertatea.ro

Poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni nu are nicio explicaţie pentru viteza cu care se deplasa, dat fiind faptul că acesta nu se afla în misiune, precizează Bogdan Berechet. Şeful Poliţiei Capitalei a precizat, totodată, că „polițistul respectiv era în timpul programului, dar nu se afla într-o misiune urgentă„. Berechet nu a spus unde se grăbea polițistul, dar a evidenţiat faptul că „a fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuțiuni de serviciu de către șeful său„.

De asemenea, Bogdan Berechet a dat asigurări că nu se încearcă muşamalizarea acestui caz.

Am dispus punerea lucrătorului la dispoziție. Polițiștii se află în misiune atât cât timp se află la serviciu. Am informat că polițistul se află în misiune, desfășurând activități milițienești. Polițiștii vor continua ancheta. Nu s-a încercat nici o secundă mușamalizarea acestui eveniment.

Citeste si Poliţistul care a accidentat mortal o fată pe o trecere de pietoni din Bucureşti, pus sub control judiciar. Mărturii şocante ale mamei fetei care a scăpat cu viaţă: E sedată, a avut un şoc după ce a aflat că prietena ei a murit

Urmează să intre în vigoare o dispoziție pe care am dat-o, ca la momentul în care este deplasarea se va face în mod prioritar, să se anunțe dispeceratul.

Toate imagine au fost la dispoziția Parchetului. Nu avea o justificare pentru graba acestuia. Avea un permis legal. A lucrat în Anglia înainte„, a spus Bogdan Berechet.

Citeste si Răsturnare de situaţie în dosarul fetelor lovite de maşina de poliţie pe trecerea de pietoni în Bucureşti. Procuror: Poliţistul nu se afla în misiune

Poliţistul, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani şi a rănit grav o alta în vârstă de 11 ani într-un accident produs joi în Sectorul 1 din Bucureşti este urmărit penal pentru uciderere din culpă. Procurorii l-au audiat vineri mai multe ore, iar la finalul audierilor s-a decis plasarea lui sub control judiciar pentru 60 de zile.

La ieşirea de la audieri, poliţistul a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, acoperindu-şi faţa şi fugind spre un autovehicul care îl aştepta. Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă.

Anterior, procurorul de caz Călin Radu a declarat că agentul nu se afla în misiune în momentul accidentului şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Mai mult, conducătorul auto nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe o trecere de pietoni şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.