SFÂNTUL ANDREI 2018. Ce vrăji poţi face în această noapte mare ca să-ţi găseşti jumătatea

Ce vrăji se fac de Sfântul Andrei ca să aibă efect cu adevărat? Orice s-ar spune, nu e noapte în an mai încărcată de simboluri, de magie, de trăiri, ritualuri şi chiar spaimă, ca aceea de dinaintea sărbătorii creştine a Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, ocrotitorul ţării noastre. Acum e momentul ca fetele de măritat să-și afle ursitul.

29 nov. 2018, 10:23
SFÂNTUL ANDREI 2018. Ce vrăji poţi face în această noapte mare ca să-ţi găseşti jumătatea

An de an, data de 30 noiembrie e un prilej de mare sărbătoare în lumea creștină, scrie libertateapentrufemei.ro. În ciuda puternicii încărcături spirituale a momentului, noaptea din ajunul sărbătorii e cea mai așteptată, în special de fete în căutarea ursitului. Iată cam ce se mai face și azi, pentru a prevedea cine ţi-e ursit să-ţi fie bărbat sau pentru a te convinge dacă cel pe care l-ai ales deja e cel potrivit sau pentru a descoperi cât de norocoasă ești.

Citeşte şi Superstiţii de SFANTUL ANDREI: De ce E BINE să mănânci USTUROI

Ce vrăji se fac de Sfântul Andrei

Ia 9 ceşcuţe pline cu apă şi toarnă-le într-un vas, de preferat nou, pe care-l pui sub icoană. A doua zi, în zori, toarnă apa din vas din nou în fiecare ceşcuţă. Dacă mai rămâne apă pe fundul vasului, chiar şi câţiva stropi, vei avea noroc. Iar dacă ultima ceşcuţă rămâne neumplută, atunci e clar că nu vei avea parte de măritiş bun prea curând.

Ca să-ţi visezi ursitul, trebuie să-ţi pui sub pernă 41 de boabe de grâu. Dacă visezi pe cineva că-ţi ia grâul, atunci sigur te vei mărita. Ţine minte figura, căci acela e bărbatul ursit. La fel se întâmplă și dacă pui sub pernă busuioc sfințit de la Bobotează.

Mai poţi pregăti o turtă, pentru care trebuie să aduci în gură de la fântână apă neîncepută. Măsoară cu o coajă de nucă făină şi sare şi adaugă apa. Amestecul trebuie copt pe vatră. După ce mănânci turtiţa, nu ai voie să bei apă, căci va veni ursitul în vis să-ţi potolească setea.

Acum e momentul să semeni grâu într-o glastră şi, la Anul Nou, al cui grâu dintre toţi cei ai casei care au semănat e mai frumos şi mai mare, acela va avea mai mult noroc.

Dacă vrei să afli măcar meseria ursitului, nu trebuie decât să topeşti plumb sau cositor şi să torni metalul uşor în apă. Formele pe care le ia când se solidifică îţi vor desluşi cu siguranţă marea taină.

Citeşte şi Urări de Sfântul Andrei. Cele mai frumoase felicitari de Sfântul Andrei

Dacă ai curaj, poţi sta la miezul nopţii, dezbrăcată complet, în faţa oglinzii, doar cu două lumânări aprinse, şi îl vei vedea pe cel ursit. În unele locuri, pentru acest ritual mai ai nevoie şi de un pahar cu apă neîncepută, în care ai pus pe fund o verighetă a cuiva cu o căsnicie fericită.

Usturoiul e plin de magie

Acum, că știi ce vrăji se fac de Sfântul Andrei, e important să respecți tradiția. Cel mai important ritual al nopţii Sfântului Andrei este „păzitul usturoiului”. Mai multe fete şi flăcăi se adună şi petrec, având grijă totodată să nu se fure nimic de pe masa încărcată cu rachiu, usturoi şi pâine, ornată cu lumânări aprinse de la Paşti. Usturoiul nu trebuie cu nici un chip să dispară, căci e semn rău. Nimănui nu-i va mai merge bine şi viaţa va căpăta un alt sens, nedorit. Dacă e păzit bine, usturoiul capătă puteri magice, de protecţie a omului, reuşind chiar să schimbe în bine soarta.