Sfârșit tragic pentru un cercetător de 28 de ani. Valeriu a murit pe masa de operație după o partidă de fotbal cu prietenii

Tânărul de 28 de ani a murit pe masa de operație a spitalului din Vatra Dornei. Valeriu a ajuns la spital după o banală accidentare la cot la o partidă de fotbal cu prietenii. Peste o lună trebuia să susțină lucrarea de doctorat, iar în vară urma să se căsătorească.

16 mart. 2023, 10:10
Sfârșit tragic pentru un cercetător de 28 de ani. Valeriu a murit pe masa de operație după o partidă de fotbal cu prietenii

Valeriu Stoilov avea 28 de ani și era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei. De 8 martie a mers cu prietenii la o partidă de fotbal. La un moment dat, Valeriu s-a accidentat la cot. A mers la spital pentru consultație, a fost investigat și diagnosticat cu fractură de olecran (cot). Medicii l-au programat pentru operație, scrie monitorulsv.ro.

Pe 13 martie, Valeriu Stoilov s-a prezentat la spital pentru internare, iar două zile mai târziu era programat pentru intervenția chirurgicală.„S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nici o suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil”, a declarat directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu.

Citește și: Vacanța unei tinere din Iași s-a transformat într-un adevărat coșmar. Fata a fost violată și bătută de un bărbat cu opt ani mai mare de care era îndrăgostită

Medicii l-au resuscitat și Valeriu și-a revenit. La scurt timp a intrat iar în stop cardiorespirator. A fost resuscitat o oră și jumătate, dar din păcate n-a mai răspuns.

Citește și: Tânărul IT-ist de 27 de ani a fost găsit fără suflare. Prietenii nu mai aveau niciun semn de la el de două zile

Medicii dorneni bănuiesc că a fost vorba despre un bronhospasm peste care s-a suprapus stopul cardiorespirator, o situație foarte rar întâlnită. Trupul tânărului a fost preluat de medicii legiști care urmează să anunțe cauza morții. Între timp, Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Rudele și prietenii tânărului sunt în stare de șoc. Colegii și cunoscuții lui Valeriu au transmis zeci de mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale.

”Încă nu ne revenim și nu putem accepta că ai plecat așa de repede dintre noi!!! Cuvintele sunt de prisos. Cu siguranță Dumnezeu îi cheamă pe cei buni mai repede. Drum lin către stele. Nu te vom uita niciodată!!!
11.12.1994 -15.03.2023”, au transmis colegii de la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei.

Valeriu Stoilov era asistent de cercetare în geografie la Centrul de Economie Montană “CE-MONT” al Institutului Național de Cercetări Economice deschis de Academia Română la Vatra Dornei și doctorand, din 2018, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza din Iași”.