Simona Halep și ultimele informații despre procesul de dopaj: „Probe refuzate”

Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

01 apr. 2023, 11:53
Simona Halep și ultimele informații despre procesul de dopaj: „Probe refuzate”
Bombă de proporţii în cazul Simona Halep! Românca s-a dopat înainte de US Open 2022 cu acordul WTA

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis începând din luna octombrie a anului trecut, iar Firicel Tomai (fost antrenor al liderei WTA) a venit cu informații importante despre procesul de dopaj al sportivei.

Într-o intervenție la Digisport, Tomai a oferit detalii de ultim moment despre procesul de dopaj al Simonei. „Simona se luptă cu două amânări, procesul trebuia să aibă loc de două ori până acum, dar a fost amânat din diverse motive. Au fost trimise eșantioane fizice, medicamentele sau bidonul, și din câte știu au fost refuzate, s-a cerut o expertiză la laborator.

Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Probele noi care au amânat decizia tribunalului de la Londra
Este ciudat că se fac aceste amânări, este în detrimentul Simonei. Dar ea are vârsta și calitățile necesare încât să mai poată juca tenis 3-4 ani”, a spus Firicel Tomai.

Antrenorul a colaborat cu Simona în perioada 2009-2013. Halep (31 de ani) a jucat ultimul meci oficial la US Open 2022, atunci când a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina. Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022). Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Tribunalul independent Sports Resolutions, decizie de ultimă oră în cazul Simona Halep. Campioana se retrage dacă este suspendată doi ani
Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

Simona Halep a căzut în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea, care a ajuns în sferturi la Indian Wells, a urcat nouă locuri în clasamentul WTA şi se află pe 74, cu 838 puncte, conform ierarhiei de luni.
Jucătoarea cel mai bine clasată din România continuă să fie Simona Halep, suspendată pentru dopaj, care a coborât de pe 19 pe 25, cu 1565 puncte.

După o urcare de patru locuri, Irina Begu este pe 34, cu 1288 puncte, iar Ana Bogdan a coborât de pe 57 pe 60, cu 956 puncte.

Gabriela Ruse a urcat două locuri şi este pe 145, cu 455 puncte. În Top 200 se mai află şi Irina Bara, care a coborât patru locuri, pe 197, cu 339 puncte. La dublu, Gabriela Ruse a urcat un loc şi este pe 40, cu 1736 puncte, iar Monica Niculescu a coborât de pe 40 pe 43, cu 1600 puncte.

Lider în clasamentul WTA continuă să fie poloneza Iga Swiatek, urmată de belarusa Arina Sabalenka şi de americanca Jessica Pegula.

Câştigătoare la Indian Wells, Elena Rîbakina, din Kazahstan, a urcat 3 locuri şi este pe 7, cu 3720 puncte.