Sinucidere șocantă! Olimpia Bratu a fost găsită spânzurată chiar în instituția pe care o conducea

Olimpia Bratu a fost găsită spânzurată chiar în biroul său. Aceasta era directoarea Bibliotecii Județene din Târgu Jiu. Femeia a lăsat și un bilet în care a explicat care este motivul pentru care a recurs la acest gest îngrozitor.

28 feb. 2023, 21:38
Sinucidere șocantă! Olimpia Bratu a fost găsită spânzurată chiar în instituția pe care o conducea

O femeia a fost găsită spânzurată chiar la locul de muncă. Aceasta era directoarea Bibliotecii Județene din Târgu Jiu și a ales să își pună capăt zilelor chiar în incinta instituției pe care o conducea. Femeia a fost găsită decedată, iar în proximitate ei se afla un bilet în care explica motivul pentru care a recurs la acest gest.

Olimpia Bratu s-a spânzurat cu o eșarfă de o grindă metalică din propriul său birou. Colegii de muncă susțin că în ultimele zile nu mai ieșea, cu orele, din biroul din bibliotecă. Olimpia Bratu se afla la conducerea bibliotecii județene, din iunie 2010, și transformase instituția dintr-una prăfuită, într-una funcțională, digitalizată, probabil cea mai modernă din subordinea Consiliului Județean Gorj, conform Gorjonline.ro

Citește și: Sinucidere în familia unei cunoscute interprete de muzică populară. Soţul şi-a pus capăt zilelor la doar 38 de ani

„La data de 28 februarie a.c., Poliţia Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată, prin apel de urgenţă, cu privire la faptul că în incinta unei instituții publice din municipiul Târgu Jiu a fost găsită o femeie spânzurată. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu.  Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul”, a transmis Poliţia Județeană Gorj.

Biletul lăsat de Olimpia Bratu, nu lasă loc de interpretări. Aceasta a explicat care este motivul pentru care a decis să își ia viața. Deși este un mesaj scurt, toată lumea a înțeles exact care este lucrul la care face referire.

„Procesul cu creanga este prea mult pentru mine. Iertare!”, a scris Olimpia Bratu în biletul de adio.

Aceasta se referea la un proces în care era implicată. Totul a început în luna iulie a anului trecut când un copil de 10 ani, a ajuns la spital, cu mâna fracturată, după ce o creangă s-a desprins dintr-un copac, din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu și l-a lovit. Evenimentul nefericit a avut loc în timpul unei activități organizate de Biblioteca Județeană „Christian Tell”, la care participau zeci de copii.

Creanga a căzut chiar peste o măsuță, în jurul căreia se aflau mai mulți copii, părinți și bunici. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Băiețelul a primit îngrijiri medicale de specialitate, nu a avut nevoie de operație, mâna i-a fost imobilizată într-o fașă specială și a mers acasă.

În afară de dosarul penal, tatăl copilului a dat în judecată Biblioteca Județeană „Christian Tell”, societatea Edilitara Public SA, cea care se ocupă cu întreținerea parcurilor și Unitatea Administrativ Teritorială Tg-Jiu. Dosarul care are ca obiect „pretenții daune morale” s-a judecat la Tribunalul Gorj. Luni, 27 februarie, judecătorii au finalizat judecata și au stabilit termen pentru deliberare și pronunțare, săptămâna viitoare, la data de 6 martie. Această situațe a fost prea greu de suportat pentru Olimpia Bratu.

Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă, în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citește și: Controversat model OnlyFans, sinucidere pusă sub semnul întrebării. Apropiaţii sunt în stare de şoc: „A fost cea mai bună mamă, soră, fiica și prietenă. Avea un râs contagios”