Slăbeşte până la 5 kg. în timp ce dormi. Ce ai de făcut FOTO

Ne petrecem o treime din viata dormind. In timpul somnului, muschii se relaxeaza, iar organismul se "intinde".

08 mai 2016, 15:58
Slăbeşte până la 5 kg. în timp ce dormi. Ce ai de făcut FOTO

Miscarile pe care le facem in somn necesita mai putina energie, somnul este cea mai buna perioada pentru refacerea coloanei vertebrale, scrie secretele.com. Este de dorit ca salteaua pe care dormim sa fie cat se poate de tare, dar fara a ne deranja somnul.

Citeşte şi Cele mai periculoase diete de slăbit. Le-ai încercat?

Cum sa dormim pentru a avea un somn de calitate pentru organism?

Pe spate, cu bratele intinse de-a lungul corpului si cu picioarele relaxate. In aceasta pozitie, greutatea este distribuita in mod egal, muschii sunt relaxati, iar orice deplasare a vertebrelor, care s-ar fi putut petrece in timpul zilei, se poate corecta cu usurinta.

Inima functioneaza fara presiune, pompeaza sangele cu usurinta, circulatia este foarte buna.

O circulatie buna usureaza munca ficatului pentru detoxifierea organismului. Ficatul este laboratorul chimic al organismului nostru, iar sute de reactii, denumite generic „metabolism” depind de buna sa functionare.

Daca un ficat care functioneaza bine inseamna un metabolism bun, atunci putem slabi intre trei-cinci kilograme si putem scapa de multe multe probleme de sanatate dupa doar doua luni de dormit pe o saltea tare.

Dupa primele zile de dormit pe o saltea tare, puteti experimenta dureri de spate sau de muschi. Dupa doua saptamani, timp in care toate dislocarile vertebrelor vor fi corectate, durerile vor disparea.

Vertebrele sunt corect pozitionate pe o saltea tare si o perna tare, mica si joasa.

Citeşte şi Slăbeşte inteligent: Aşa afli dacă o dietă ţi se potriveşte

Daca nu puteti dormi fara perna, puteti pune sub gat un prosop rulat.

O perna tare ne ajuta la mentinerea in buna stare a septului nazal, care este responsabil pentru echilibrul fiziologic si buna functionare a tuturor organelor. O respiratie usoara este foarte importanta pentru organism, aerul este curatat si dezinfectat atunci cand trece prin nas.

Atunci cand dormim pe perne moi si mari, coloana vertebrala se indoaie, respiratia pe nas devine dificila si incepem sa respiram pe gura. Acest lucru este foarte periculos, pentru ca tot felul de germeni si iritanti pot patrunde prin caile respiratorii.

Bronsitele, racelile frecvente, bolile de gat sunt efecte ale dormitului pe saltele si perne moi.

In concluzie, merita sa acordam mai multa importanta locului in care ne petrecem, asa cum am spus, o treime din viata. Patul ar trebui sa ne fie aliat in starea de sanatate, nu sa conduca la incordare si daune fizice.