Șoc în România! Unul dintre cei mai reputați medici psihiatri de la noi a murit

Doliu în țara noastră! A murit unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din România.

21 mai 2022, 17:49
Șoc în România! Unul dintre cei mai reputați medici psihiatri de la noi a murit

Șoc în România! Unul dintre cei mai reputați medici psihiatri de la noi a murit

Aurel Romila, un reputat medic psihiatru, a murit la 88 de ani. Anunțul trist a fost făcut de fiica lui.

“Vă anunțăm cu multă durere că tata ne-a părăsit! Dar ideile lui vor rămâne. Fiindcă îmi e greu să scriu, va trimit acest mesaj al unui medic care l-a cunoscut şi activează departe de țară şi în care cred că ne regăsim cu toții:

Domnul profesor va rămâne pentru toți cei care am avut privilegiul să-l cunoaștem (și care ne-a ajutat în momente de cumpănă) un model, un exemplu magnific de verticalitate morală și excelență medicală greu de egalat oriunde în lume, nu doar în România.

Trecerea lui este însă doar fizică, el rămâne cu noi, și printre noi, prin tot ceea ce a fost, ce a reprezentat, și ce a realizat”, scrie fiica profesorului Aurel Romila, citată de grupul Analiză Comportamentală & Criminal Profiling, potrivit Antena 3.

Dr. Aurel Romila, născut la 10 august 1934, a fost cel care a revoluționat lumea psihiatriei. A inițiat și a clădit Pavilionul de Resocializare (astăzi Pavilionul 9) de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia”, unde a activat din 1962 până în 2004.

Centrul de Resocializare din incinta Spitalului „Alexandru Obregia”, inaugurat în 1994 de prof. dr. Aurel Romila, a întâmpinat la început o foarte mare rezistență. Acesta a înființat 14 ateliere cu diverse activități și meserii pentru bolnavii internați, notează Wikipedia

A fost primul specialist din țară care a stabilit legături cu Societatea Internațională de Psihopatologia Expresei și de Art-Terapie de la Paris (Spitalul „Sainte-Anne“).

Citește și Doliu în lumea artistică. Legendarul Vangelis a murit

Citește și Fetiţa de 5 ani care a suferit transplantul de ficat la Institutul Fundeni a murit