Şoferiţă oprită în trafic de Poliţie, pentru că avea agăţat de maşină un steag: „Aţi depăşit gabaritul maşinii” VIDEO

O şoferiţă din Bucureşti a fost oprită în trafic de un poliţist, pentru că avea agățat de mașină un steag cu drapelul României. Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare şi au stârnit furia internauţilor. 

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 19:40
Şoferiţă oprită în trafic de Poliţie, pentru că avea agăţat de maşină un steag: „Aţi depăşit gabaritul maşinii” VIDEO

Poliţistul care a oprit-o pe şoferiţă în mijlocul Bucureştiului, i-a reproşat că a depăşit gabaritul maşinii. Clipul postat pe reţelele de socializare a fost distribuit de aproape 6.500 de persoane.

Iată dialogul dintre cei doi: 

Șoferița: ‘Pentru că am arborat steagul României dumneavoastră mă opriți?’

După ce femeia i-a cerut agentului să îi spună numele, polițistul s-a conformat și s-a prezentat: Ghiță Romanu.

„Nu aveți voie să depășiți gabaritul mașinii”, a insistat polițistul.

Cearta a continuat, femeia fiind din ce în ce mai revoltată.

„Nu sunteți român. Va dați seama că atât timp cât mă acuzați că am pus un steag al României voi trezi oprobiul public? Dumneavoastră ne acuzați că purtăm steagul României?”, s-a mai revoltat femeia din înregistrarea postată pe Facebook.

În urma acestui incident, Poliţia Română a reacţionat. 

„În data de 16 Iulie a.c., în zona Palatului Parlamentului, polițisti din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un grup de 7 autovehicule care se deplasau cu viteză redusă și foloseau avertizorul sonor, două dintre acestea având montate obiecte care depășeau dimensiunile autovehiculul și nu erau fixate corespunzător, riscând să se desprindă și să obtureze vizibilitatea conducătorului auto aspect care putea conduce la producerea unor accidente rutiere ( steaguri cu dimensiunea de 90cm x 135cm). Pentru a evita orice incident, polițiștii au procedat la verificarea conducătorilor auto, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au adresat recomandări referitoare la respectarea prevederilor legale. În ceea ce privește clipul video apărut în spațiul public, facem precizarea că nu a fost aplicată nicio sancțiune conducătorului auto în cauză, polițistul a adresat doar recomandări în ceea ce privește respectarea legii”.

Citeşte şi O şoferiţă a făcut prăpăd în staţiunea Mamaia: distrus un sens giratoriu, după care s-a oprit într-un bloc