Soţul poliţistei violate susţine că are o înregistrare care îl incriminează pe Şotea

Comisarul şef Gheorghe Barbu, fostul şef al Melaniei Renghea de la Poliţia Balş, a fost audiat din nou, joi, la Parchetul Curţii de Apel Craiova, unde au fost chemaţi de anchetatori şi poliţista care îşi acuză superiorii de viol, dar şi soţul acesteia.

24 ian. 2013, 16:47

Comisarul şef Gheorghe Barbu a ajuns, joi, în jurul orei 10.00, la Parchetul Curţii de Apel Craiova, declarând că este nevinovat.

„Am fost chemat pentru a fi reaudiat. Eu sunt nevinovat şi sper să se facă dreptate odată pentru totdeauna în acest caz”, a spus Gheorghe Barbu, la intrarea în sediul Parchetului.

Gheorghe Barbu a ieşit de la audieri după mai bine de patru ore şi le-a declarat jurnaliştilor că ceea ce le-a spus anchetatorilor este parte din dosar şi nu poate face nimic public. De asemenea, el a respins acuzaţiile de viol aduse de Melania Renghea.

El a fost citat în calitate de făptuitor în dosarul în care poliţista Melania Renghea l-a reclamat că ar fi violat-o şi ar fi obligat-o să întreţină relaţii sexuale şi cu alţi şefi din poliţie.

Tot joi, au fost citaţi la Parchetul Curţii de Apel Craiova poliţista Melania Renghea şi soţul acesteia, Relu Renghea. Acesta din urmă le-a spus anchetatorilor că are o înregistrare telefonică în care este ameninţat de şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi pe care o va pune la dispoziţia Parchetului.

Bărbatul a declarat că în noaptea de 26 decembrie, când soţia sa l-a înjunghiat pe comisarul şef Gheorghe Barbu, el a fost sunat de Ion Şotea şi ameninţat.

„Şotea a sunat pe telefonul soţiei şi am răspuns eu. Mi-a spus că mă termină. Că o să văd eu ce mi se va întâmpla. Şotea a declarat la Parchet că nu e adevărat. Văd acum că nu îşi mai aminteşte, însă eu am proba. L-am înregisrat când m-a ameninţat şi am să aduc această probă la Parchet”, a declarat Relu Renghea.

El a fost audiat joi după ce la începutul acestei săptămâni a depus două plângeri la Parchetul Curţii de Apel Craiova, una împotriva lui Ion Şotea pentru ameninţare şi alta împotriva lui Gheorghe Barbu pentru şantaj şi ameninţare.

„Barbu m-a ameninţat şi m-a şantajat cu un caz din vară cu o fată de-a lui. M-a pus pe mine să-l scap de prietenul unei fete cu care umbla el ca să o plaseze la alţi bărbaţi că el face, mai nou, muncă de peşte, nu de poliţist. Toată lumea din Balş ştie asta”, a mai declarat Renghea, la ieşirea de la audieri.

În 26 decembrie, poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secţiei de Poliţie Balş a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen şi la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său şef şi, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său şi, în urma discuţiei cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuţit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soţul poliţistei, care este însărcinată, a susţinut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme şeful poliţistei.

În plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT şi-a declinat competenţa către Parchetul Curţii de Apel Craiova.

Cercetată iniţial pentru tentativă de omor, Melania Renghea este încadrată acum la tentativă de omor calificat.