Stenograme în cazul fostului episcop acuzat de viol. Una dintre agresiuni ar fi avut loc în ziua în care episcopul şi-a îngropat mama

Au apărut stenograme în cazul fostului episcop acuzat de viol. Potrivit acestora, una dintre agresiunile sexuale ar fi avut loc în ziua în care episcopul de la Huşi şi-a îngropat mama. 

22 mai 2020, 17:34
Stenograme în cazul fostului episcop acuzat de viol. Una dintre agresiuni ar fi avut loc în ziua în care episcopul şi-a îngropat mama

Stenograme publicate de ziaruldeiaşi.ro: Fratele victimei îi povesteşte unui coleg cum D.T. a făcut sex cu episcopul

Seminarist: Dar asta cu D. (n.r. – protejarea numelui aparţine ziarului) şi cu PS-ul când s-a întâmplat!?
V.T.: Uăi, în ziua în care o înmormântat-o pe mă-sa, o băgat-o pe mă-sa în sicriu, seara el se f***a. Mai vrei ceva?

Seminarist: Să mori tu?!!!
V.T.: Tu dacă tu ai o femeie, tu cu M. (n.r. protejarea numelui aparţine ziarului), dacă Doamne fereşte, să moară maică-ta, tu seara te f**i cu M.?

Seminarist: Nu!
V.T.: Păi de aia îţi zic, că i-a supt p*** în locul femeii şi l-a f*** pe D.

Seminarist: Uăi, mamă!
V.T.: Când am venit noi cu cozonacii în seara aceea. Ştii, am venit cu cozonacii la cămin, cu… Ei, el în seara aceea s-a f**t cu D.! Când am venit noi la 11 în cămin. Da!! Mai vrei ceva?? Eu nu mai vreu nica. Un pumn în gură să-i f** şi gata, mă f** în el.

Seminarist 2: Pfoaii, mamă!
V.T.: Băi, ăsta e adevărul!

Corneliu Onilă, fostul episcop al Huşilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus începerea urmăririi penale faţă de fostul episcop de Huşi şi a fostului călugăr arhimandrit, Sebastian Cristi Jitaru.

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, când Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.

Ulterior, cei trei preoţi, printre care şi Sebastian Cristi Jitaru, au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Fostul episcop al Huşilor s-a retras din funcţie în luna august a anului 2017.

Citeşte şi Noi detalii în cazul fostului episcop de la Huşi. Sunt trei elevi minori violaţi. Unul a fost abuzat şi de episcop, şi de un fost preot