Stephan Pelger s-a spânzurat! Celebrul designer suferea de depresie

Stephan Pelger s-a spânzurat. Designerul de modă, în vârstă de 44 de ani, ar fi suferit de depresie. Acesta anunța în urmă cu câteva luni că a ieșit de la clinica de dezintoxicare în care s-a internat de bunăvoie. Suferea de insomnie cronică și lua 40 de pastile într-o singură zi.

08 iun. 2023, 14:43
Stephan Pelger s-a spânzurat! Celebrul designer suferea de depresie

Stephan Pelger s-a spânzurat. Nu sunt indicii care să confirme că a fost victima vreunei infracțiuni, spun surse judiciare. „Str.C-tin Chiritescu, secția 8 Politie, Barbat, 43 ani, gasit spanzurat de catre un vecin. S-a constatat decesul. Victima este persoana publica-designer de moda”, au anunțat autoritățile.

La data de 8 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 2, se află o persoană decedată.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constat decesul persoanei.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, este mesajul transmis de Poliția Capitalei.

Citește și: Detaliul despre Cătălin Botezatu care o să te șocheze! Nimeni nu știa cum ne păcălește celebrul designer

Stephan Pelger s-a spânzurat

De aproape cinci ani Stephan Pelger nu mai putea dormi noaptea. Totul a început după ce în 2018 a fost răpit, jefuit și bătut de două femei la Cannes. Incidentul l-a traumatizat, se confrunta cu depresia, insomnii, astfel că a ajunsese să ia un tratament medicamentos.

Nu poți să dormi, nu poți să te odihnești. Se tratează cu medicamente. Ele se iau în crescendo. Se începe din punctul acela din Franța, de atunci am început să iau pastile de somn de 5 ani. Pastilele sunt foarte toxice, iei una la început, apoi 2, 3, apoi 4 și începi să nu mai ai control asupra lor.

Eu am o depresie latentă. Nu e o depresie care apare în fiecare zi. Sunt un om fericit, sunt un om realizat, sunt un om care se bucură de viață, de prieteni, de ceea ce am realizat în atâția ani, dar am momente în care cad atât de rău… Am avut aproape o săptămână în care nu am putut să mă ridic din pat”, dezvăluia Stephen Pelger, înainte să se interneze la dezintoxicare.

A mai fost internat la centre de tratament

Stephan Pelger a fost internat la psihiatrie pe când avea 10 ani, iar de-a lungul anilor a trecut prin mai multe centre de tratament. „Sufăr de depresie de la 10 ani. Prima dată am fost într-un centru de psihiatrie la 10 ani, la noi în România. Apoi la 21 de ani La Viena, apoi la 34 de ani la München și acum, aici, lângă București.

Depresia e o boală despre care noi nu vorbim. (…) Nimic nu și-a făcut efectul, medicina era foarte învechită. Remedierea ține toată viața, dar am pierdut controlul”, povestea designerul.

Stephan Pelger a fost unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din România. A îmbrăcat cele mai cunoscute vedete, actrițe și prezentatoare de televiziune din România. La vârsta de doar un an, el a fost înfiat. Pasiunea pentru modă o avea încă din copilărie, urmând Școala Populară de Artă, iar apoi a mers Institutul de Modă de la Viena.

Cătălin Botezatu a declarat că este șocat de vestea morții lui Stephan Pelger, pentru că, în urmă cu trei săptămâni, creatorul de modă părea foarte fericit. „Nu-mi vine să cred. Nu știu de ce ar fi putut să facă asta. În urmă cu două sau trei săptămâni era foarte happy. A mers la doctor pentru un implant de păr. Voia să arate foarte bine. Chiar nu înțeleg ce l-a determinat să facă această nebunie. El nu era un tip depresiv. Avea momente, dar nu atât de grave încât să facă astfel de lucruri. Mergea deseori la familia lui din străinătate, acolo își încărca bateriile. Chiar nu știu ce s-a întâmplat. Nu-mi dau seama. Eu nu sunt adeptul acestui gest”, a declarat Cătălin Botezatu.