Studiul care răstoarnă tot ce ştiam despre COVID. Virusul ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural după izbucnirea epidemiei

31 05. 2021, 15:29

Studiul care răstoarnă tot ce ştiam despre COVID. Datele studiului care confirmă existenţa acestor dovezi urmează să fie publicat într-un jurnal ştiinţific şi scris de cercetătorii Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia).

Studiul care răstoarnă tot ce ştiam despre COVID. Virusul ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural după izbucnirea epidemiei

Studiul de 22 de pagini arată că noul coronavirus nu are un „antecedent natural credibil” fiind compus printr-un experiment al adăugării unei noi funcţii prin care să devină capabil să infecteze celulele umane în mod eficient.

Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia) susţin că au descoperit „amprente unice” în probele de la pacienţii cu COVID-19 care dovedesc o manipulare în laborator. Potrivit studiului, cercetătorii chinezi de la Institutul de Virusologie au folosit structura moleculară a unui coronavirus prelevat de lilieci pe care au suprapus o nouă proteină spike astfel încât să creeze un coronavirus contagios capabil să provoace o boală mortală.

Credem că s-au creat virusuri prin inginerie genetică inversă. Au modificat un virus natural şi apoi au umblat la date pentru a face să pară că face parte din secvenţe genetice anterioare apărute spontan”, au explicat cercetătorii pentru Daily Mail. Publicaţia britanică a publicat şi capturi de ecran ale unor pagini din studiu. Mai mult, există indicii ale unei „distrugeri deliberate, ascundere sau contaminare a datelor” de către laboratorul din Wuhan, în timp ce „oamenii de ştiinţă care au vrut să-şi împărtăşească descoperirile nu au mai putut face asta sau au dispărut”.

Autorii studiului ce urmează a fi publicat în jurnalul Quarterly Review of Biophysics Discovery spun că au aşteptat un an să le facă publice după ce au fost ignoraţi de majoritatea jurnalelor ştiinţifice majore şi de comunitatea de cercetători. Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St George din Londra şi este cunoscut pentru invenţia primului „vaccin anti-HIV” funcţional care a putut substitui medicaţia antivirală a pacienţilor pe perioade lungi de timp.

Citeşte şi: Rata de vaccinare în Bucureşti a depăşit 50%. Şedinţă la Prefectura Capitalei pe tema noilor măsuri de relaxare de la 1 iunie. Ce s-a decis