Surpriză pentru şefa de promoţie care a rămas fără diplomă de BAC, pentru că şi-a lăsat colegii să copieze.Ce i-a transmis un prorector

RomaniaTV.net
17 07. 2020, 18:09

Într-o postare pe pagina de Facebook, prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, a scris că atunci când era elev şi-a lăsat colegii să-i copieze temele. Acesta este motivul pentru care a anunţat că îi va plăti taxele universitare tinerei care a rămas fără diplomă de bac pentru că şi-a lăsat colegii să copieze de la ea. 

„Când eram elev, se adunau vreo 10 colegi la mine acasă şi făceam temele împreună. În realitate, eu făceam temele, ei le cam copiau de la mine şi apoi mergeam să jucăm fotbal împreună. În amintirea acelor vremuri, voi plăti personal taxa de studii pentru Alexandra Bîndiu, şefa de promoţie de la Moldoviţa căreia i-a fost anulată diploma de bacalaureat pentru că ar fi lăsat colegii să se inspire de la ea în timpul examenului. Nu am văzut imaginile dar probabil că s-a întâmplat acest lucru şi legea trebuie aplicată. Poate legea e prea dură în acest caz, însă aceasta e o altă discuţie şi ar trebui să răspundă cei care au făcut-o”, a spus Mihai Dimian, potrivit adevarul. 

Prorectorul a precizat că Alexandra este o elevă foarte bună şi a spus că speră să se pregătească pentru sesiunea următoare bacalaureat.

Reamintim că 17 candidaţi care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Vasile Cocea” din Moldoviţa au fost eliminaţi din examen, după 10 zile de la afişarea rezultatelor pentru fraudă. Între ei şi Alexandra Bîndiu. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, profesorul Grigore Bocanci, susţine că şefa de promoţie nu a copiat, dar i-a lăsat pe ceilalţi colegi să se inspire din lucrările ei, iar legea pedepseşte şi această abatere.

„Ea a fost cea care a dat ciorenele ei altora din sală”, a spus Grigore Bocanci. Cei 17 tineri eliminaţi din bacalaureat n-au avut voie să conteste decizia celor care au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere amplasate în sălile de examinare. Ei se pot adresa doar instanţei de judecată, ceea ce înseamnă că vor putea primi o hotărâre judecătorească peste mai bine de un an. Pe de altă parte, potrivit legislaţiei actuale, tinerii acuzaţi de fraudă vor putea să dea din nou bac-ul abia în toamna anului viitor.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2020. 64,5% – rata finală de promovare în prima sesiune a Bacalaureatului