Veste bună de la Guvern: Coaliţia de guvernare a decis să prelungească subvenţionarea preţului la carburanţi

Potrivit unor surse politice, coaliţia de guvernare a decis, luni seară, ce se întâmplă cu cei 50 de bani compensare pentru carburanți, de la 1 octombrie 2022, anunţă România TV.

19 sept. 2022, 22:00
Veste bună de la Guvern: Coaliţia de guvernare a decis să prelungească subvenţionarea preţului la carburanţi

Coaliţia de guvernare s-a întâlnit luni pentru a discuta dacă valoarea subvenţiei la carburanţi va fi menţinută la 50 de bani.

Coaliţia de guvernare, decizie de ultimă oră pentru şoferi

Citeşte şi Penurie de carburanţi la benzinăriile Mol. De luni, vor primi doar 25% din cantităţile stipulate în contract

Liderii coaliţiei au decis să prelungească subvenţionarea preţului la carburanţi până la data de 31 decembrie 2022, potrivit unor surse politice.

Este vorba despre cei 50 de lei/ litru de carburanți, măsură luată inițial pe o perioadă de 3 luni, cu începerea de la 1 iulie 2022.

Astfel, românii cor putea alimenta în continuare cu benzină și motorină mai ieftină cu 50 de bani

Propunerea PNL privind menținerea compensării doar pentru motorină a fost respinsă.

Preţul benzinei a crescut cu 20% de la începutul anului, iar cel al motorinei, a transmis Consiliul Concurenței. Preţul mediu al benzinei standard în România, conform informaţiilor din Monitorul Preţurilor, a fost, pe 2 septembrie, de 7,39 lei/litru (cu reducerea de 50 de bani aplicată), în timp ce motorina se comercializa, în medie, cu 8,37 lei/litru (cu reducere).

De la începutul anului, fără a lua în calcul reducerea de 50 de bani/litru, preţul benzinei a crescut cu circa 28%, iar cel al motorinei s-a majorat cu aproximativ 44%, informează agenția de presă de stat Agerpres.

La motorină, preţul cu taxe a fost cu 4% mai mic faţă de media UE (locul 12), fără taxe – cu 1,4% mai mic faţă de media UE (locul 16) şi fără taxe şi cu reducerea de 50 de bani, cu 8,2% mai mic faţă de media UE. Totuși. față de media europeană, veniturile românilor sunt de trei-patru ori mai mici.

Citeşte şi Virgil Popescu: „Cred că preţul motorinei nu va creşte peste 9 lei/litru”. Ce se va întâmpla cu preţul carburanţilorde la 1 octombrie