Suspiciuni de mită în dosarul Realitatea pentru favorizarea lui Maricel Păcuraru, Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan

Procurorii DNA investighează o posibilă mită pe care Maricel Păcuraru i-a dat-o judecătoarei care a admis insolvenţa postului Realitatea TV, potrivit România TV. Magistratul Mariana Moncea ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru- Cozmin Guşă- Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2015, 18:41

Procurorii investighează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a Realitatea Media SA şi a stabilit creditorii, favorizând astfel gruparea lui Maricel Păcuraru- Cozmin Guşă- Rareş Bogdan, potrivit România TV

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan au dirijat un furt de 20 milioane euro din bugetul statului

„Există indicii că judecătorul Mariana Moncea a primit, în schimbul ajutorului acordat lui Maricel Păcuraru în obţinerea şi menţinerea controlului asupra Realitatea Media, o sumă cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de euro, potrivit dosarului procurorilor, citat de România TV

Anchetatorii spun că banii ar fi fost daţi prin intermediari, în tranşe succesive de câte 30.000 de lei, la ordinul lui Maricel Păcuraru. În schimb, „judecătorul a aprobat planul de reorganizare depus de Realitatea Media şi recuperarea unor creanţe fără fundament real”, spun procurorii.

Şi fostul patron de la Realitatea, Elan Schwartzenberg, a trimis o scrisoare magistratului Moncea, în care o acuză că a dat decizii ilegale şi că a comis abuzuri.

DNA a început deja urmărirea penală împotriva firmei conduse de Maricel Păcuraru şi Cozmin Guşă, iar acum verifică şi modul în care judecătoarea a decis ca instituţiile statului să plătească milioane de euro către Realitatea Media, fără o bază legală.

Maricel Păcuraru este la închisoare, după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani de puşcărie. 

În dosarul Bica 2 transpare întreg păienjenişul politico-mediatic care arată cum finanţa regimul băsist televiziunile prietene. Astfel, procurorii deţin stenogramele discuţiilor dintre Elena Udrea şi mogulii Adrian Sârbu şi Cristian Burci pe care dorea să îi utilizeze pentru a prelua din umbră controlul asupra postului Realitatea TV.

Practic, Udrea le cerea sprijinul pentru a le folosi numele, mogulii urmând să deţină formal postul, iar blonda să-l finanţeze cu ajutorul lui Sorin Blejnar şi a banilor negri din contrabanda cu motorină şi rambursări ilegale de TVA.

Negocierile cu Sârbu au fost înlesnite de cuplul Videanu-Duţă, iar în cele cu Burci s-a mers pe relaţia Remus Truică.

În final, însă, Udrea a preferat să se înţeleagă cu o altă grupare politico-penală, cea compusă din Ioan Nicolae care ştia că este anchetat de prietena sa de la DIICOT, Alina Bica, Marian Vanghelie şi bunul său amic, Cozmin Guşă.

Astfel, Elena Udrea a devenit o prezenţă constantă la emisiunile, teambuilding-urile şi petrecerile echipei Realitatea TV.

Mai mult, Udrea a devenit o apropiată a moderatorului Rareş Bogdan. Când a împlinit 40 de ani, Rareş Bogdan a ţinut să fie înconjurat de tot ceea ce a crezut el că este mai reprezentativ pentru fauna politică, în frunte cu Udrea, Blaga, Cătălin Predoiu, Marian Petrache, Vanghelie şi Emil Boc.

Relaţia de prietenie Udrea-Rareş Bogdan era atât de strânsă, încât familiile lor au petrecut chiar la începutul acestui an un concediu în Maldive.

De la acelaşi personaj, acum demonizat, Rareş Bogdan încasa bani frumoşi pentru televiziunea unde lucrează. Chiar dacă iniţial nu a recunoscut acest lucru, prins cu ocaua mică a fost silit să mărturisească.

Doamna Udrea, văzând Realitatea Media, probabil s-a gândit, a făcut referire strict la realitatea.net, la site-ul nostru. Este singurul contract. A cumpărat de la bannere până la spaţiul de jos după articole, până la articole notate cu „P”. Nu a avut legătură cu Realitatea TV„, a spus Rareş Bogdan, potrivit CNA.

Greu de digerat acest lucru, având în vedere notorietatea pe care o are faptul că se întâlneşte în particular cu majoritatea actorilor politici ai zilei, având relaţii chiar foarte strânse cu unii dintre ei.


loading...