SWING RATAT în IAŞI. Un tânăr i-a crăpat capul cu ciocanul altuia pentru că acesta nu a vrut să facă schimb de iubite

Un tânăr de 19 ani, din satul Iaz, comuna Solesti, a ajuns în comă la Spitalul Clinic de Urgentă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iasi, după ce un amic de pahar i-a spart capul cu ciocanul.

14 mart. 2019, 13:38
SWING RATAT în IAŞI. Un tânăr i-a crăpat capul cu ciocanul altuia pentru că acesta nu a vrut să facă schimb de iubite

Neîntelegerile dintre cei doi au apărut după ce victima, Daniel Constantin Călin, a refuzat propunerea agresorului, Silviu Panainte, de a face schimb de iubite, scrie vremeanoua.ro. Enervat, acesta din urmă a pus mâna pe un baros si a sărit la Călin, lovindu-l în cap cu partea ascutită a uneltei. „Erau prieteni la cataramă, nu stiu cum de au ajuns să se bată.

Citeşte şi SCANDAL MONSTRU! Fiul lui Gino Iorgulescu, umilit de INTERLOPI: ce a fost pus să facă ÎN PUBLIC

După ce a fost lovit, băiatul meu s-a băgat cu capul sub pat, ca să nu-l mai lovească. Îi spunea lui Silviu să-i dea la pcioare, la spate, numai la cap nu, că încă o lovitură ar fi putut să-l omoare”, a declarat mama victimei. Încercarea lui Panainte Silviu de a-si omorî cel mai bun prieten a fost probată si de procurorii vasluieni, care luni au obtinut un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele agresorului, acesta fiind acuzat de tentativă de omor. Este al doilea caz care zguduie linistea comunitătii din Solesti, după cel al femeii de 49 de ani, care săptămâna trecută a fost violată si lasată să moară pe câmp, de trei tineri tot din satul Iaz. Mai mult, Panainte Costică, unul dintre cei trei violatori, si Panainte Silviu, agresorul cu ciocanul, sunt veri primari, ambii riscând acum să petreacă ani buni în spatele gratiilor.

Incident socant în satul Iaz, comuna Solesti, acolo unde un adolescent în vârstă de 19 ani a fost lovit cu un baros în cap de către cel mai bun prieten al său. Motivul? Victima a refuzat să facă schimb de iubite cu amicul său. Daniel Constantin Călin munceste în domeniul constructiilor, în Bucuresti, alături de fratele său. La sfârsitul săptămânii trecute s-a întors acasă, pentru a-si mai lua câte ceva de mâcare si pentru a-si spăla hainele, urmând ca duminică să se întoarcă în Capitală. Ziua de vineri a petrecut-o alături de prietena lui, o fată din suburbia Rediu a municipiului Vaslui. Sâmbătă a stat pe lângă casă, ajutându-si mama la treburile casnice. Spre seară s-a întâlnit cu mai multi prieteni, pe care nu-i mai văzuse de ceva timp. Împreună au cumpărat vin si bere, apoi au mers la un vecin, pentru a mai depăna amintiri.

„Dacă-i mai dădea o lovitură, mi-l omora”

Din vorbă în vorbă, tinerii au atins si subiectul iubitelor, de la care avea să pornească un adevărat scandal. „Aghezmuit” bine, după mai multe pahare de vin, Panainte Silviu, unul dintre prietenii lui Daniel, i-a propus acestuia să facă schimb de iubite pentru o scurtă perioadă de timp. Socat de „oferta” amicului său, Daniel l-a refuzat fără a sta prea mult timp pe gânduri, apoi s-a ridicat pentru a da să plece. Asta pentru că duminică dimineată, la ora 5, avea masină spre Bucuresti, unde urma să se întoarcă la muncă. N-a mai apucat să ajungă la usă, pentru că din spate Silviu Panainte l-a lovit cu un baros de aproape 3 kilograme greutate. Iată ce ne povesteste mama victimei: „S-au luat la scandal după ce Panainte Silviu i-a propus băiatului meu să facă schimb de iubite. Asa ne-a spus o fată care era acolo. Daniel n-a vrut să audă si le-a spus că nu mai stă, pentru că duminică dimineata are masină spre Bucuresti. Panainte a pus mâna pe un baros si i-a dat băiatului meu în cap. L-a lovit cu partea ascutită fără să-i spună nimic. După ce a căzut la pământ, Panainte ăsta a vrut să-l mai lovească odată, dar Daniel s-a băgat cu capul sub pat. Tot fata aia ne-a spus că Daniel a tipat la el, să-i rupă spatele, să-i dea peste picioare, numai la cap să nu-l mai lovească pentru că moare. Dacă-i mai dădea o lovitură de baros în cap, îl omora. Mi l-au adus vecinii acasă, plin de sânge. A mai vorbit cu noi, maxim 10 minute. Ne-a zis ce s-a întâmplat, apoi a început să-i fie frig si să-i fie sete. Cerea apă. După un minut si-a pierdut cunostinta. La ora 20:20 l-a luat salvarea de aici. La spital la Vaslui i-au făcut computer tomograf, iar medicii de acolo au spus că nu e de competenta lor cazul, apoi l-au transferat la Iasi. Avea rană la cap ca si cum era tăiat cu cutitul. De la Neurologie ni s-a spus că a fost în comă. Acum se simte mai bine, a început să vorbească, dar medicii nu-l lasă să se dea jos din pat. Are un cheag de sânge la cap, care dacă nu se retrage, va trebui operat”. Agresorul acestuia a fugit imediat după comiterea faptei, însă a fost prins si retinut de politisti a doua zi. Acesta a fost prezentat luni în fata judecătorilor de la Tribunalul Vaslui, care au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului. Panainte Silviu este cercetat acum pentru săvârsirea infractiunii de tentativă de omor.

Agresorul, verisor cu violatorul

Incidentul de sâmbătă seara este al doilea din satul Iaz care ajunge pe masa procurorilor vasluieni în decurs de doar trei zile. Pe 10 martie, trei tineri de 16,17 si 23 de ani, din aceeasi localitate, au fost retinuti de politisti după ce cu patru zile înainte violaseră o femeie de 49 de ani, pe un câmp din apropierea satului. După ce au batjocorit femeia, violatorii au abandonat-o la locul faptei, aceasta decedând din cauza frigului. Interesant este că cel mai mare dintre violatori, Panainte Costică, este văr primar cu Panainte Silviu, cel care l-a lovit cu barosul pe Daniel Constantin Călin. De altfel, ambii au primit mandate de arestare preventivă în aceeasi zi, la distantă de doar o jumătate de oră.