Tărtăcuţa amară, sursă preţioasă de INSULINĂ VEGETALĂ. Află care sunt cele 8 boli pe care le vindecă această legumă

Tărtăcuța amară reprezintă unul dintre cele mai cunoscute și mai eficiente tratamente naturiste împotriva diabetului, dar și a altor afecțiuni.

RomaniaTV.net
04 ian. 2016, 12:49
Tărtăcuţa amară, sursă preţioasă de INSULINĂ VEGETALĂ. Află care sunt cele 8 boli pe care le vindecă această legumă

Tărtăcuța amară, legumă cunoscută și sub denumirea de karela, pepenele amar sau goya este una dintre cele mai amare legume din întreaga lume. Deși mai puțin cunoscută la noi, această legumă este considerată de cercetători o adevărată minune a naturii datorită proprietăților sale curative rar întâlnite.

La prima vedere, leguma arată ca un castravete, dar cu umflături. Înflorește în climat umed și cald astfel încât se găsește de obicei în America de Sud și în țările din Asia.În ciuda gustului său amar, aproape insuportabil, karela conține multe substanțe nutritive de excepție.

Această comoară naturală, mai ales pentru diabetici, are în structura sa 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasă din microorganisme modificate genetic, cea vegetală are marele avantaj de a fi lipsită de reacții adverse și contraindicații. Principalele proprietăți ale acestei legume sunt: hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, reminalizantă, vitaminizantă, antibiotică, antitumorală, antivirală, stimulantă pentru sistemul imunitar, antiparazitară.

Citeşte şi  Remedii naturiste cu vâsc. Nu o să crezi de ce probleme de sănătate te scapă

Descoperirile știintifice care au analizat compoziția tărtăcuței amare au confirmat o listă impresionantă de vitamine și minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A și minerale precum calciul, potasiul, sodiul și fierul. Este o sursă excelentă de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc și fosfor. Conține de două ori mai mult betacaroten decât broccoli, este bogată în fier, conține de două ori mai mult potasiu decât o banană și de două ori mai mult calciu decât spanacul.

Utilizată în mod tradițional și în tratarea stăărilor de iritare și de inflamare a organismului, tărtăcuța amară are certe proprietăți calmante și antiinflamatorii și merită introdusă în dietele de detoxifiere a organismului.În ce privește proprietățile terapeutice ale tărtăcuței amare, în special persoanele care suferă de diabet zaharat ar putea beneficia din plin de consumul moderat de karela. Iată care sunt beneficiile consumului de tărtăcuță amară.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro