Tată, reclamat de propria fiică pentru relaţii incestuoase: „Am fost abuzată de la vârsta de 10 ani”

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au de soluţionat o anchetă extrem de delicată, plecată de la reclamaţia depusă de o minoră în vârstă de 15 ani, din comuna Muşeniţa, care susţine că a fost abuzată sexual încă de la vârsta de 10 ani de propriul său tată. Minora a fost în îngrijirea tatălui în acea perioadă, mama sa fiind plecată la muncă în străinătate.

05 oct. 2015, 14:14
Tată, reclamat de propria fiică pentru relaţii incestuoase: „Am fost abuzată de la vârsta de 10 ani”

Fata spune că a avut curajul să depună o sesizare abia după ce a plecat din casa tatălui şi a găsit sprijin în mama sa, dar şi în prietenul ei, un tânăr de 19 ani, scrie monitorulsv.ro.

Mărturia fetei: „Eram prizoniera lui…”

Alexandra se află acum în îngrijirea mamei sale, în satul Bănceşti, comuna Muşeniţa, unde este şi casa tatălui său. Mama, Valeria Tărîţă, spune că a aflat de ce i s-a întâmplat fiicei sale abia de câteva luni, când a revenit în ţară, imediat fiind depusă şi reclamaţia în urma căreia s-a demarat ancheta. De atunci, între cei doi părinţi ai fetei, care sunt divorţaţi, a început o luptă în instanţă. În momentul de faţă fiica se află la mama, însă procesul privind autoritatea părintească nu este încă finalizat.
Minora a declarat că a fost abuzată sexual de tatăl său în nenumărate rânduri în cei patru ani de zile.

Citeşte şi O minoră a fost lăsată gravidă chiar de către tatăl ei. Bărbatul, denunţat de propria soacră

„Tot timpul mă supraveghea, niciodată nu mă lăsa singură, eram prizoniera lui. Am fost abuzată de la vârsta de 10 ani, până la 14 ani, timp în care în acea casă am locuit doar noi doi. Până când nu am avut-o aproape pe mama mea şi pe prietenul meu nici nu am avut curajul să mă gândesc că aş putea să scap din coşmarul prin care am trecut”, a declarat Alexandra.

Prietenul fetei, Cristian Băncescu, un tânăr în vârstă de 19 ani, pare a fi un personaj cheie în această poveste. El este cel care ar fi simţit trauma fetei şi, treptat, a convins-o că trebuie să mărturisească prin ce a trecut.

Testul poligraf şi un martor, variantele de lucru ale anchetatorilor

Reclamaţia a fost depusă în aprilie 2015, iar minora a fost examinată imediat medico-legal. De asemenea, a fost evaluată de un medic specialist de la Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava, pentru a se vedea dacă nu are un comportament disimulat. Agresiunea sexuală nu a putut fi probată din punct de vedere medico-legal, astfel că anchetatorii au destul de puţine variante de lucru.

Totuşi, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, atât minora, cât şi tatăl său au fost programaţi la testul poligraf, care va fi un indiciu important, mai ales dacă poate fi coroborat şi cu alte probe. Minora a indicat şi un martor, un tânăr care ar fi surprins la un moment dat o agresiune sexuală asupra sa.

Reclamaţii şi din partea bărbatului acuzat

În privinţa tatălui, care acum are vârsta de 65 de ani (al cărui nume nu îl vom face deocamdată public, în condiţiile în care el nu are calitatea de suspect sau inculpat în dosar), şi acesta a depus mai multe plângeri, imediat ce a fost reclamat de fiică. Astfel, el a reclamat-o pe fosta soţie pentru abandon de familie, în anii în care a fost plecată din ţară, în timp ce prietenul fetei, tânărul în vârstă de 19 ani, a fost reclamat pentru furt.

Citeşte şi A jucat într-un film XXX, dar era să leşine când şi-a cunoscut partenerul. Cine era bărbatul cu care a făcut-o

Referitor la abandonul de familie, Valeria Tărîţă spune că are chitanţe care atestă că a plătit pensia alimentară a fiicei, cât timp aceasta a fost în îngrijirea tatălui. În ceea ce priveşte furtul, acesta a fost reclamat după ce minora, însoţită de prietenul ei, a mers să-şi ia lucrurile din casa tatălui. Fata spune că a luat doar ce este al ei, în timp ce tatăl ei a declarat în faţa anchetatorilor că i-au dispărut şi bunuri personale.

Minora şi membrii familiei acesteia sunt nemulţumiţi că în cele şase luni de când a fost depusă reclamaţia ancheta nu a înaintat mai deloc şi speră ca poliţiştii care se ocupă de cercetări, sub coordonarea procurorului, să se implice cât se poate de serios în rezolvarea acestui caz, unul în mod clar foarte delicat.

Tatăl fetei nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi spune că minora este manipulată de cei care sunt acum în jurul ei.