TIR cu 24 de tone de azotat de amoniu, răsturnat la Huşi

Pericol de explozie în judeţul Vaslui, în apropierea oraşului Huşi. Un tir încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe şosea. Toată încărcătura tirului s-a răsturnat într-o vale. Zona a fost securizată pe o rază de un kilometru, iar pompierii ajutaţi de localnici au adunat azotatul de amoniu împrăştiat, informează România TV.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 09:28
TIR cu 24 de tone de azotat de amoniu, răsturnat la Huşi

TIR-ul încărcat cu azotat de amoniu şi s-a răsturnat pe un drum judeţean dintre localităţile Văleni şi Grumezoaia. Circulaţia a fost oprită, iar zona a fost securizată.

Două echipaje de la secţia de pompieri Huşi s-au deplasat la faţa locului. Pe drum se află şi un echipaj al ISU. TIR-ul s-a răsturnat în urma unui accident. Mai mulţi saci din încărcătură au căzut pe carosabil şi pe lângă carosabil iar pericolul de explozie există dacă azotatul intră în contact cu benzina sau motorina din rezervor sau în cazul unui incendiu. Şoferul nu este într-o stare gravă„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Autotrenul încărcat cu saci cu azotat de amoniu s-a răsturnat după ce şoferul a încercat să evite impactul cu un autoturism care venea din sens opus, în zona unui podeţ. Autotrenul a derapat pe pietrişul de pe drum, iar apoi s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului, informează MEDIAFAX.

„Şoferul nu a suferit leziuni care să necesite transportarea la spital. În momentul de faţă nu există pericolul producerii unei explozii pentru că din rezervorul tir-ului nu s-a scurs combustibil. În zonă se află echipaje ala Poliţiei şi ale ISU pentru asigura măsurile de protecţie în zonă”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

La 23 mai 2004, un TIR încărcat cu peste 23 de tone de azotat de amoniu a luat foc pe E 85, în dreptul localităţii buzoiene Mihăileşti. Temperatura declanşată de incendiu a produs o explozie devastatoare, în urma căreia au murit 18 oameni, între care şapte pompieri şi doi ziarişti. De asemenea, au fost zeci de răniţi.

În urma exploziei, pe şosea s-a făcut un crater cu diametrul de 8 metri şi adâncimea de 4.