Traficul prin PTF Nădlac 2, deschis numai pentru camioane iar PTF Nădlac 1 - pentru autoturisme

Publicat: Joi, 02 Aprilie 2020 23:25 // Actualizat: Joi, 02 Aprilie 2020 23:25 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 a fost deschis începând de joi, ora 20,00, numai pentru autoturisme, ceea ce va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2. 

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a avut o convorbire telefonică joi seară cu omologul ungar, Sandor Pinter, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, Nădlac 2, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier, potrivit unui comunicat MAI.

"Având în vedere timpii mari de aşteptare înregistraţi în anumite intervale orare, în vederea descongestionării punctului de trecere a frontierei Nădlac 2 şi pentru funcţionarea corespunzătoare a 'culoarului verde', partea română a propus ca acest punct să fie folosit în exclusivitate pentru camioane şi traficul de mărfuri, urmând ca traficul de persoane să fie direcţionat către Nădlac 1. Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, iar detaliile tehnice au fost stabilite imediat la nivelul conducerii poliţiilor de frontieră din cele două state", se arată în comunicat.

Citeşte şi: Vama Nădlac 2 ar putea fi destinată doar transportului de marfă. Anunţul făcut de Marcel Vela

Astfel, începând cu ora 20,00 (ora României), traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 a fost deschis numai pentru autoturisme. Această separaţie a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2. Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac 1- Autostrada A1, inclusiv în localităţile Nădlac şi Pecica.

Citeşte şi: Restricţii de trafic pe autostrada A2. Se fac lucrări

Echipaje ale poliţiei rutiere vor însoţi convoaie de maximum 10 autoturisme, care vor fi preluate de la frontieră şi însoţite până în judeţele de destinaţie prin preluarea escortei de fiecare inspectorat judeţean de poliţie sau jandarmerie de pe traseu.

"Demnitarii au evidenţiat foarte buna cooperare şi au apreciat reciproc eforturile depuse în scopul limitării răspândirii COVID 19. Partea maghiară şi-a exprimat acordul cu privire la continuarea, în aceleaşi coordonate, a bunei colaborări la frontiera comună", se mai menţionează în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
MAI Nădlac restricţii trafic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H