Traian Băsescu: PSD şi PNL au votat cot la cot legea prin care au acoperit doctorii plagiatori. USL există

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a acuzat luni ''chimia'' existentă în Senat între PNL şi PSD pentru acoperirea doctorilor plagiatori, după respingerea reexaminării legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor.

10 oct. 2016, 19:41
Traian Băsescu: PSD şi PNL au votat cot la cot legea prin care au acoperit doctorii plagiatori. USL există

Zilele trecute, Alina Gorghiu declara că nu poate face alianţă cu PSD-ul pentru că între PNL şi PSD nu există o…chimie. Iată că, azi, în Senat, PSD şi PNL au avut o extraordinară chimie şi au votat cot la cot legea prin care au acoperit doctorii plagiatori. USL există„, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Senatul a respins luni cererea preşedintelui de reexaminare a legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor, cu 90 de voturi ”pentru”, în timp ce ”împotrivă” au votat doar 12 aleşi, iar şase s-au abţinut.

”Ministerul Educaţiei şi Guvernul României susţin forma iniţială a Ordonanţei de Urgenţă 4/2016, susţin argumentele din cererea de reexaminare a preşedintelui şi consideră că după finalizarea evaluării externe a şcolilor doctorale şi a fiecărei instituţii organizatoare de doctorat, care va începe în această toamnă, se poate relua cu succes şi cu folos discuţia dacă este posibilă şi oportună trecerea exclusivă a responsabilităţii doctoratelor din România la nivelul universităţilor”, a spus în plenul Senatului, Laurenţiu Vlad, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Plenul Senatului a adoptat în data de 9 mai legea prin care Ordonanţa de urgenţă privind doctoratele a fost modificată substanţial, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor, abrogând totodată articolul care prevedea că „certificatele şi diplomele de licenţă, de master şi/sau de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a acestora”.